video formats engagement

Video content voor je blog: 6 formats voor meer engagement

Video content toevoegen aan je blogberichten helpt je niet alleen met SEO, maar het breekt ook lange stukken tekst op en het geeft meer leven aan de inhoud van je blog. In een drukke, vaak statische blogsfeer heb je met video een kans om je te onderscheiden van de massa en tegelijkertijd emotie op te roepen bij je publiek.

Als het maken van video’s voor in blogs nog onbekend terrein voor je is of als je op zoek bent naar inspiratie, dan brengen wij je graag op ideeën!

6 soorten video formats

1. B-roll montage video

Een b-roll montage video is de perfecte combinatie tussen een aantal creatieve shots, wat dynamische stukken tekst en een leuk achtergrondmuziekje. In dit video format wordt niet gesproken en bevat geen acteerwerk. Het is een strakke, snelle montage om bijvoorbeeld je team of je kantoorpand te laten zien. Bijvoorbeeld een showreel:

2. Announcement-video

Wanneer je als organisatie een leuk nieuwtje hebt of een aankondiging voor een nieuw product of dienst is er niets leukers dan dit enthousiasme vast te leggen op video. Een announcement-video is hiervoor dé manier. Dit video format verhoogt de tijd die mensen op de webpagina spenderen en laten je publiek kennismaken met nieuwe functies en een goede portie enthousiasme.

De onderstaande video van AXI is een goed voorbeeld van een announcement-video waarin het merk hun nieuwe samenwerking en strategie aankondigt:

3. Hergebruiken van lange video’s

Wanneer je een toffe, lange video hebt gemaakt kun je hier kleine stukjes van hergebruiken als ondersteunende content voor het bloggen. Hiermee breng je je video content ook onder de aandacht bij het publiek van je geschreven content.

4. Herhalende autoplay video

Dit soort video’s zijn makkelijk te creëren en geven een leuke touch aan je blog. Vergeleken met GIF’s hebben herhalende autoplay video’s een hogere resolutie en zijn ze sneller te laden. Hierdoor zijn ze perfect voor in een blogbericht.

Voordat je begint aan de creatie van je herhalende autoplay video, houd deze tips in je achterhoofd:

  • Zwijgen is goud: omdat dit soort video’s automatisch herhalend worden afgespeeld is het belangrijk dat je een stille video produceert.
  • Houd het kort en krachtig: zorg dat je video kort genoeg is zodat je kijkers alle informatie uit de video in een korte tijd kunnen zien. Hiermee voorkom je dat mensen ongeduldig worden.

gif anystory chips

5. Pull quote-video

Met pull quote-video’s kun je de belangrijkste punten uit je blog benadrukken én inspelen op skimmende lezers. Veel mensen skimmen door een blog en checken zo alleen de belangrijkste punten. Veel informatie wordt zo overgeslagen. Met je pull quote-video trek je de aandacht van deze skimmers waardoor ze wat langer op je website blijven hangen.

Zo komen lezers ook meer te weten over de auteur van de blog of de geïnterviewde persoon. Door een korte pull quote-video krijgen lezers extra informatie over de blog content. Ze zien namelijk welk gezicht en welke stem er bij de tekst hoort.

6. Case study video’s

Door klantreviews om te zetten in korte video’s maak je je bloginhoud boeiender. Potentiële klanten zijn vaak geïnteresseerd in authentieke reacties van huidige klanten waarin zij vertellen hoe jouw producten of diensten hen hebben geholpen.

Een voorbeeld hiervan is de onderstaande klant review video van H2O Marine:

Tags: