Vacature video nieuw talent

Zo haal jij nieuw talent binnen; laat een vacaturevideo maken

Wist je dat werkzoekenden gemiddeld maar 55 seconden kijken naar je vacaturetekst? Door een vacaturevideo te maken verhoog je deze spanningsboog tot maar liefst 5 minuten en 23 seconden (wow)! Een vacaturevideo is dan ook dé perfecte toevoeging op je recruitment strategie. Ook nieuw talent binnenslepen met een toffe recruitment vacaturevideo? Wij geven je 6 gouden tips!

1. Emotie werkt!

Hoe maak je nou een unieke vacature waarin je potentiële collega’s inspireert én een goed beeld geeft van jouw bedrijf? Bijna alle door recruitment afdelingen geschreven vacatures beginnen met het standaardzinnetje ‘Wij zijn op zoek naar…’. Een goede openingszin blijft lastig (het bewijs vind je op Tinder), maar een vacaturetekst hoeft dat niet te zijn. Zeker niet in de vorm van een *drumroll* vacaturevideo!

Eigenlijk is nieuw talent zoeken net als daten. Het moet dé ideale match zijn. En net als met daten werkt het gewoon beter als je iets in het echt ziet (die foto’s blijken niet altijd betrouwbaar). De oplossing? Video! Vertel in jouw vacaturevideo een inspirerend verhaal.. Hoe begon jouw bedrijf, hoe ziet een werkdag eruit? Waarom zijn jullie zo tof? Zorg voor een positieve indruk en pak die emotie! Ga voor inspiratie, verbazing, hilariteit en laat zelfs passie zien in jouw vacaturevideo!

2. Medewerkers aan het woord

Wat geloof je eerder: een online recensie geschreven door een onbekende of een aanbeveling van een kennis die jou vertelt over dat nieuwe toprestaurant?. Persoonlijke verhalen werken altijd beter. Ze geven het verhaal een gezicht én zorgen voor vertrouwen. Geef daarom het woord aan je medewerkers. Waarom is het zo cool om bij jou te werken?

Zelf hebben wij dit ook toegepast op onze vacaturevideo. Check out hoe deze is geworden:

3. Een kijkje acher de schermen

Nieuw talent wil natuurlijk weten hoe het zou zijn om voor je bedrijf te werken. Laat dit dan ook zien! Neem bijvoorbeeld je missie, visie en waarden mee en/of vertel iets over de interne communicatie. Een kijkje achter de schermen helpt kandidaten om te bepalen of ze zich thuis zullen voelen binnen je bedrijf.

4. Maak nieuw talent nieuwsgierig met unieke voordelen

Jouw bedrijf is natuurlijk fantastisch en dit mag je kandidaat zien. Deel in jouw vacaturevideo altijd voordelen (bijvoorbeeld de voordelen die jouw concurrent niet vermeldt). Denk aan:

Vacaturevideo voordelen

  • Kortere werkweken;
  • Betaalde vakanties;
  • Trainingen;
  • Vrije ruimte binnen je werkschema om te werken aan doorgroeimogelijkheden;
  • Extra’s in de arbeidsovereenkomst;
  • Kansen om je professioneel te ontwikkelen, zoals interne opleidingen.

5. Begeleid de vacaturevideo met contactinformatie

Maak het de werkzoekende gemakkelijk!. Zorg ervoor dat er links zijn naar je website en social media kanalen. Noem ook de naam en het e-mailadres van de persoon verantwoordelijk voor personeel en/of je recruiters. Hierdoor weten kandidaten waar ze kunnen solliciteren en hebben ze hun sollicitatie binnen enkele clicks geregeld.

6. Kies een goede lengte van de vacaturevideo

Bij video is de lengte vaak cruciaal voor de succesfactor. Zorg ervoor dat je video lang genoeg is om alle belangrijke informatie te delen. Ga na wat nou écht relevant is voor een werkzoekende. Daarnaast is het belangrijk dat je de video kort houdt, zodat je kijker geen interesse verliest. De gemiddelde lengte van een online video is 4,5 minuut. De gemiddelde lengte van een online video advertentie is 30 seconden.

Traffic & More heeft ook een vacaturevideo ingezet die 1,25 minuten duurt. Bekijk hem hieronder:

Kom maar op met dat nieuwe talent!

Andere recruiters een stap voor zijn? Gebruik die vacaturevideo! Daarbij helpen wij je natuurlijk graag. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van (recruitment) video.

Tags: