Word een social media video baas met deze 7 tips

Social media is continu in beweging. Blijf je niet op de hoogte van de laatste trends, dan loop je voor je het weet achter met je online marketing strategie. Dat wil je natuurlijk niet. Hoe jij een social media video baas wordt? Je leert het met onze 7 tips.

1 | Zoek naar populaire hashtags

De beste manier om op de hoogte te blijven van de laatste social media trends, is via social media. Op Twitter kun je zoeken op bepaalde hashtags om te zien wat andere mensen erover schrijven. Ook via het Explore-tabblad van Instagram kun je zoeken naar termen en hashtags, en het laat je tevens gerelateerde zoekopdrachten zien.

Zoek niet op hashtags die te algemeen zijn, zoals #marketing. Hiermee krijg je te veel zoekresultaten. Maak het dus specifiek, zoals #socialmediavideo of #videomarketing. Sla je zoekopdracht op op je account, zodat je de resultaten later weer kunt bekijken.

2 | Leg contact met belangrijke influencers

Influencers hebben anno nu meer invloed dan de meeste televisiereclames. Je kunt hier op een slimme manier gebruik van maken door een samenwerking aan te gaan met een influencer om je bedrijf of product te promoten.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van social media door te kijken naar posts van influencers. Er zijn namelijk altijd influencers die online hun mening geven. Zoek op hashtags, zoals uitgelegd in de vorige tip, en filter hieruit de mensen die het meest actief schrijven over jouw onderwerp. Maak een aparte lijst met de resultaten en bekijk elke dag wat de influencers bespreken. Daarnaast kun je ze natuurlijk ook zelf vragen stellen en met ze in gesprek gaan. Dit is tenslotte waar social media voor is bedoeld.

3 | Gebruik Google Alerts

Met Google Alerts blijf je op de hoogte van de laatste updates en word je een echte social media video baas. Een Google Alert stel je in voor bepaalde zoektermen. Vervolgens krijg je regelmatig updates wanneer er iets nieuws wordt gepost. Je kunt zelf instellen hoe vaak je een melding wilt ontvangen of vanuit welke regio. Zorg ervoor dat je de meldingen niet vaker dan één keer per dag ontvangt. Zo voorkom je dat je mailbox overstroomt met alerts. Ten slotte: houd je zoekterm specifiek voor gerichtere resultaten.

social media baas
4 | Sluit je aan bij LinkedIn-groepen

Alle zakelijke updates, ontwikkelingen of theorieën over de toekomst van social media vind je in LinkedIn-groepen. Op deze manier vind je discussies tussen bedrijven. Daarnaast kun je netwerken en vragen stellen aan anderen die enthousiast zijn over allerlei onderwerpen. Ook Cooler Media is actief op LinkedIn en komt graag met je in contact!

5 | Lees blogs over social media video

Maak tijd vrij in je agenda om nieuwe informatie tot je te nemen. Alleen zo blijf je on top of the game. Je kunt verschillende blogs lezen die artikelen posten over social media, zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen. Wanneer er nieuws is, of een nieuwe trend zich ontwikkelt, dan zal er zeker over worden geschreven.

agenda

6 | Ga naar een conferentie

Op een conferentie krijg je het beste advies voor het runnen van een social media campagne. Een conferentie is de perfecte plaats om de mening van experts te achterhalen en om met ze in gesprek te gaan. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om fysiek aanwezig te zijn bij alle conferenties, maar je kunt ook online aanwezig zijn. Daarnaast worden de hoogtepunten vaak gedeeld via de sociale platformen van het evenement. Vaak wordt er ook een artikel geschreven over de hoogtepunten. Ga hier dus naar op zoek en kom zoveel mogelijk te weten over wat er is besproken.

7 | Luister naar podcasts

Een podcast kun je overal luisteren. Tijdens het reizen, het doen van de afwas of tijdens het tandenpoetsen. Een podcast voorziet jou van waardevolle informatie van experts en influencers in de vorm van interviews, case studies en overzichten van het laatste nieuws. Je vindt verschillende podcasts op iTunes, Google Play, Spotify, Soundcloud of op websites van bedrijven.

Word een social media video baas

Je weet nu precies hoe je up-to-date kunt blijven als social media video baas. Toch nog hulp nodig, of nieuwsgierig naar hoe social media het beste kan worden ingezet voor jouw bedrijf? Onze video strategie consultants geven je graag persoonlijk advies.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan