Brocacef – Informatiebeveiliging

Opdrachtgever:
Brocacef

Onderwerp:
Informatiebeveiliging

Stijl:
Standaard Animatie – Business

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Brocacef wilde een reeks animatievideo’s over informatiebeveiliging en privacy binnen het bedrijf. Het is de bedoeling om met deze video’s awareness te creëeren bij medewerkers om zo het risico op cybercriminaliteit en datalekken te verkleinen.

De uitvoering.

Brocacef koos voor een serie Standaard Animaties in onze Business stijl voor de uitleg rondom het onderwerp informatiebeveiliging. Op deze wijze wordt op een begrijpelijke manier aan de medewerkers gecommuniceerd welke maatregelen Brocacef treft en waarom deze belangrijk zijn. In de animaties zijn de information security manager en data protection officer omgetoverd tot animatiekarakters. Zij nemen hun collega’s mee in wereld van informatiebeveiliging en cybersecurity.

De animaties worden gebruikt voor een interne campagne die bestaat uit communicatie via het intranet en diverse evenementen. De productie van de verschillende animaties is verspreid over een langere periode, zodat nieuwe inzichten en behoeften vanuit de organisatie direct meegenomen konden worden.

De tweede video in de veiligheidsserie gaat over veiligheid online. In deze animatie worden praktische tips gegeven waar medewerkers direct mee aan de slag kunnen. Daarnaast worden enkele richtlijnen uit de online gedragscode gedeeld en uitgelegd.

Hoewel maatregelen omtrent privacy en informatiebeveiliging het werk niet altijd gemakkelijker maken, is het wel enorm belangrijk dat medewerkers zich hier aan houden. Met video’s als deze zorgt Brocacef dat medewerkers snappen waarom er bepaalde maatregelen zijn en wat deze maatregelen precies inhouden.

Blijf op de hoogte van video marketing ontwikkelingen.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

[/col]

Het script.

Hi collega’s, jullie information security manager en data protection officer hier!

Gevoelige bedrijfsinformatie en vertrouwelijke persoonsgegevens zoals medische- en personeelsdossiers zijn informatie waarvan we niet willen dat deze zomaar op straat komt te liggen. Het beschermen van gegevens wordt door de toenemende cybercriminaliteit steeds belangrijker. Als zorgorganisatie werken wij binnen Brocacef, samen met jullie, continue aan de waarborging hiervan. Hiermee voorkomen we informatiebeveiliging incidenten en datalekken.

Goed beveiligde ICT-systemen, duidelijk beleid en bewustzijn onder onze medewerkers is cruciaal voor ons bedrijf.  Maar hoe doen we dit binnen Brocacef dan? We leven wet- en regelgeving na, volgen ons interne beleid en treffen passende beveiligingsmaatregelen. Dit geldt voor al onze bedrijfslocaties. Denk hierbij aan onze apotheken, distributiecentra en het hoofdkantoor.

Zo moeten recepten en andere gevoelige persoonsgegevens altijd beveiligd opgeslagen worden. Daarnaast beveiligen we onze systemen met sterke wachtwoorden en stellen we eisen aan het beheer hiervan. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de toegang tot onze fysieke bedrijfslocaties goed beveiligd is. Onbevoegden krijgen geen toegang en bezoekers dragen zichtbaar hun bezoekerspas.

Als we ons allemaal aan het beleid van Brocacef houden, zorgen we ervoor dat de informatie altijd beschikbaar is, juist is en alleen toegankelijk voor diegene die er mee moeten werken. Want zonder informatiebeveiliging is er geen privacy. Kijk op Profit inside onder het kopje HR-informatie voor meer info over de beleids- en richtlijnen van Brocacef.

Uitleganimatie laten maken?

Neem contact op voor gratis advies, we komen binnen een uur bij je terug.