hoe vaak posten social media

Hoe vaak posten op social media voor maximaal resultaat

Instagram, Facebook en LinkedIn: je post vast weleens op deze platforms. Alleen om veel likes te krijgen op je nieuwe Insta-foto, moet je met regelmaat posten. Let wel, don’t overdo it! Dus rest de vraag: hoe vaak posten op social media? Enerzijds wil je niet te weinig posten en daardoor kansen mislopen om je doelgroep te bereiken. Anderzijds, als je te veel post, haal je niet meer het maximale aan bereik en interactie. Dus wat is de gulden middenweg?

Zelf bepalen hoe vaak je moet posten

Om maximaal resultaat te behalen met je social media posts, is het relevant om bestaande posts te vergelijken. Zie of merk je bijvoorbeeld dat een vorige post (bijna) geen bereik heeft? Dan is het tijd om een nieuw bericht te posten. Zo haal jij het maximale resultaat uit je social media posts en voorkom je dat je niet meer zichtbaar bent. Maar hoe stel je vast dat een post geen bereik maar heeft? Daar zijn twee manieren voor:

 1. Stel een absolute grens: wanneer een post een bepaald aantal likes, reacties en shares heeft behaald, zet je een nieuw bericht op social media.
 2. Stel een relatieve grens: wanneer een post minder likes, reacties en shares heeft behaald dan verwacht, publiceer je een nieuwe post.

Een nadeel van beide manieren is dat er behoorlijk wat tijd in gaat zitten. No worries! Wij hebben al wat werk voor jou verzet door op een rijtje te zetten hoe vaak je per platform moet posten voor het beste resultaat.

whitepaper social media video guide

DE ULTIEME SOCIAL MEDIA GUIDE.

Leer alles over het effect van video op social media en de specificaties per platform.

Hoe vaak moet je posten per social media platform

Heb je duidelijk wie je doelgroep is en wat je wilt overbrengen? Dan kun je gaan bepalen hoe vaak je moet gaan posten op social media. Voor 5 platforms hebben wij dit voor je op een rijtje gezet:

 • Hoe vaak posten op Instagram? De posts op Instagram hebben in vergelijking met andere platforms een lange levensduur. Zo bereik je zelfs op de 3e dag nog mensen. Daarom is het ideale moment om een nieuwe post te publiceren na de 3e Heb je meer dan +5000 volgers? Dan is het wel aan te raden om dagelijks te posten. Zou laat je aan je volgers zien dat je actief bezig bent en potentiele nieuwe volgers worden gemotiveerd om je te gaan volgen! Wil je posten op Instagram via je PC? Maak gebruik van een Instagram planning tool of Creator Studio. Zo behoud je de kwaliteit van je foto’s en bespaart het tijd.
 • Hoe vaak posten op Facebook? Posts op Facebook doen het met name de 1e dag erg goed en op de 2e dag hebben ze ook nog bereik. Post daarom 1x per 2 dagen. Wil je zien welke content aanslaat bij jouw doelgroep en volgers? Kijk welke berichten het grootste bereik halen.
 • Hoe vaak posten op LinkedIn Dit platform staat ook bekend om haar lange levensduur. Ook geldt hiervoor, post iedere 3 dagen. Omdat het een zakelijk platform is, is de kwaliteit erg belangrijk. Dagelijks posten kan eventueel ook, maar let er wel op dat de inhoud toegevoegde waarde biedt. Te veel posten geeft namelijk de verkeerde indruk.
 • Hoe vaak posten op Twitter? Hoewel Instagram en LinkedIn een lange levensduur hebben, is deze op Twitter behoorlijk kort. Namelijk maar 24 uur! Je kunt daarom het beste iedere dag posten. En dat mag best zo’n 3 tot 4 keer op een dag.
 • Hoe vaak posten op TikTok? TikTok is niet alleen meer op leuke dansjes te plaatsen en nee er zitten niet alleen nog maar kinderen en tieners op. Als bedrijf is het slim om hier om in te spelen. Wil je opvallen en met name TikTok famous worden? Plaats dan zo’n 1 tot 3 posts per dag. Zorg er wel voor dat je boeiende content maakt en deze past bij jouw bedrijf.

hoe vaak posten social media

Vraag je je ook weleens af wat dan de beste tijd is om te posten? Dat zochten we ook voor je uit! Check hier alles over de beste tijd om te posten op social media.

Extra tips voor je frequentie

Als bedrijf wil je uniek zijn, ook op social media. Toch kan dat soms behoorlijk lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je iets unieks en bijzonders neer kunt zetten?

 • Ben structureel anders dan de rest: kijk naar wat je concurrenten doen. Hoe zou jij het anders kunnen doen en waarin kun jij je onderscheiden? Doen concurrenten weinig tot niks met video marketing? Grijp je kans!
 • Leef je in je doelgroep in: waar zit jouw doelgroep op te wachten? Wat zou je zelf op LinkedIn of Instagram willen zien? En kijk naar de interactie die je op dit moment met je volgers hebt. Zij bepalen of het een go or no go wordt.
 • Post alleen als je content waarde heeft: denk goed na of de content die je wilt plaatsen waarde heeft en toevoegt. Een leuk nieuwtje dat andere bedrijven al hebben gepost, is dat nog wel interessant om te posten? Focus je op waardevolle content.
 • Kwaliteit boven kwantiteit: dit klinkt misschien wat tegenstrijdig aangezien deze blog over de hoeveelheid gaat. De hoeveelheid die je post is minder belangrijk dan de kwaliteit. Beter 1 goede post die 50 (of meer? likes krijgt, dan 10 posts met enkele likes.
 • Heb een kritische blik: heb een kritische blik voor wat je post maar ook wie je als bedrijf wilt zijn en wat je wilt overdragen. Check bijvoorbeeld of een post pas bij de kernwaarden van je bedrijf. Zo weet je zeker dat het grotere geheel achter je posts in orde is.
 • Less is more: zoals deze uitspraak doet zeggen, doe minder. Denk (beter) na over wat je wilt posten.

Langetermijndenken: het kan even balen zijn als een post niet het gewenste resultaat oplevert. Dat kan gebeuren. Denk na over de lange termijn. Volg je bovenstaande tips op? Dan ga je zien dat je interacties op de lange termijn omhoog schieten.

Wil je op de hoogte blijven van alle marketing en social media nieuwtjes? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief 👇

Tags: