gif inspiration

GIF | Inspiration

Wij bij Cooler Media zijn verslaafd aan GIFjes. We gebruiken ze bijna elke dag op Slack of op onze website. Tegenwoordig kan je zelfs GIFjes op WhatsApp zoeken, zo zie je dat de GIF een opkomst maakt in de chats! Deze week bespreken we daarom GIFjes en dan specifiek geanimeerde GIFjes. Dit betekent dat ze bewegen, meestal in een loopje.

De geschiedenis van de GIF

Wist je dat de eerste GIF in 1987 is gemaakt? GIF staat voor Graphics Interchange Format. Een GIF is een foto/afbeelding van een 24-bits per pixel. Hierin heb je een palette van 256 verschillende kleuren. Genoeg stoffige informatie, hieronder vind je de tofste voorbeelden.

Een van onze animator Robin heeft ook een GIF gemaakt en heeft daar de juryprijs mee gewonnen op het Rotterdams GIF festival!
GIF Robin

GIF Fish

Dit is een goed voorbeeld dat je met een GIFje hele korte, maar goede en vloeiende animatie kan maken. Omdat het een loopje is, lijkt het een super lange GIF maar in werkelijkheid duurt hij maar 2 seconden.

Under Water Fish GIF by Nikolay Ivanov - Find & Share on GIPHY

The Boathouse

Deze Franse kunstenaar is gespecialiseerd in GIFjes. Guillaume Kurkdjian combineert zijn vaardigheden van fotografie, 2D en 3D animatie om tot zijn inspiratie te komen. Zijn animaties zijn minimalistisch en hij gebruikt zachte kleuren.
The Boathouse

Slim Jim

Slim Jim is erg bekend van het maken van GIFathon. Zo spendeert hij bijvoorbeeld een maand in Tokyo en maakt dan elke dag een GIF over de plek waar hij is of wat hij heeft meegemaakt. Je kan vast zelf invullen waar hij de inspiratie vandaan heeft voor deze loop, hik!
Slim Jim

The Deer

Deze mooi geanimeerde GIF is gemaakt door de kunstenaar Rafael Verona. Hij zegt zelf ‘verslaafd aan loopjes’ te zijn. Hij maakt GIFjes waar een verhaal achter zit.  Deze animatie geeft een beeld van de wereld van nu. Al de natuur wordt opgeslokt door de fabrieken en steden.
The Deer

Control Room

Misschien herken je deze ruimte wel. Het is de control room van NASA. Ieder lampje en scherm heeft wel een aparte animatie. De gradient die over het GIFje heen zit maakt het weer bijzonder.
Control Room

Ook een GIF laten maken voor bijvoorbeeld je Social Media kanalen? Neem gerust contact met ons op!

Tags: