communicatie animatie

Dé 10 belangrijkste voordelen van communicatie met animatie

Communicatie is essentieel voor mensen én bedrijven. Tegenwoordig hebben we dan ook talloze communicatiestrategieën om de (online) communicatie zo effectief mogelijk te laten verlopen. Animatie is daar een perfect voorbeeld van. Daarom vertellen we je in dit artikel over de voordelen die communicatie met animatie met zich meebrengt. Ideaal voor zowel je interne als externe uitingen!

Interne communicatie verbeteren met animatie

Wanneer je als doel hebt je interne communicatie te verbeteren dan wil je vaak meer betrokken en gemotiveerde medewerker. Dit is een proces dat communicatieafdelingen continu proberen te optimaliseren. Interne communicatie video’s bieden hierbij een uitkomst. Uit onderzoek blijkt dat de kans dat je medewerkers een video bekijken 75% groter is dan dat zij een e-mail of tekst lezen.

Wij weten het zeker: interne communicatie met videoanimatie werkt! Of het nu gaat om het uitleggen van je werkprocessen, het aankondigen van een nieuwe verandering of het opleiden van je werknemers, uitleganimaties toevoegen aan je interne communicatiestrategie is het overwegen waard. Daarnaast heeft een uitleganimatie de volgende voordelen:

  • Animatiekarakters: we ervaren hun emoties alsof het onze eigen emoties zijn. Dit zorgt voor meer betrokkenheid vanuit je medewerkers!
  • Minder retentie: animatie is memorabel en vermakelijk. Het is een effectieve manier om medewerkers je boodschap te laten onthouden en er daadwerkelijk iets mee te laten doen.
  • Betere trainingen: train of leid je (nieuwe) werknemers op met animatie. Jong talent is immers opgegroeid in het digitale tijdperk. Tevens betrekt animatie de kijker sterk bij de informatie. In combinatie met interactieve elementen is de inzet van animatie voor trainingen stimulerend voor de motivatie van je werknemers.
  • Je toont creativiteit: humor en luchtigheid zijn prima op hun plek in een animatie. Hierdoor is je video niet alleen vermakelijk, maar spreek je je medewerkers ook op een unieke en creatieve manier aan. Precies wat je nodig hebt om hun aandacht trekken én vast te houden.
  • Ze zijn kort: een uitleganimatie duurt vaak niet langer dan 90 tot 120 seconden, omdat de centrale boodschap door de visuals en het verhaal snel duidelijk wordt. Je medewerkers zijn zo snel op de hoogte.

Externe communicatie verbeteren met animatie

Ook voor je externe communicatiestrategie bieden animaties uitkomst! Een greep uit de voordelen:

  • Het boost je SEO: video en Google zijn een gouden combinatie. Een animatie op je website verhoogt je plek in de zoekresultaten. Daarnaast ben je ook zichtbaar in de videosectie. Zo word je website niet alleen beter gevonden, maar ook vaker!
  • Het verhoogt je conversion rate: de boodschap van je video ads kun je eenvoudig verduidelijken met animatie. Daarbij kun je ads creëren met interactieve elementen zodat de kijker betrokken wordt én actie onderneemt.
  • Het vergroot je zichtbaarheid op social media: social media <3 video! Dit is de plek waar je video echt viral kan gaan. En animatie stimuleert kijkers om je content te delen met anderen. Hoe vaker dit gebeurt, hoe vaker anderen jouw merk zien, een echte toevoeging voor je online marketing dus!
  • Het is perfect voor storytelling: animatie vergt creativiteit. Het laat je nadenken over het verhaal achter je boodschap. Dát verhaal zorgt voor herkenning, identificatie en inlevingsvermogen vanuit je kijkers. Het blijkt ook dat 80% van de mensen iets onthouden wat ze hebben gezien, terwijl slechts 20% iets onthoudt wat ze hebben gelezen. Hierdoor zijn visuele middelen dé manier om een merkverhaal duidelijk over te brengen.
  • Je komt dichter tot je doelgroep: communicatie met animatie is ideaal als jouw bedrijf zich profileert als modern, jong, vooruitstrevend en informeel. Met animatie kun je relevante informatie verspreiden door middel van humor. Je laat zo een gedenkwaardige indruk achter op je doelgroep. De saaiste informatie maak jij leuk én begrijpelijk.

Zo delen wij zelf ook iedere maand een eigen animatie: een AnyStory of een AnyStory Short gedeeld! Kijk hier hoe we in minder dan een minuut uitleggen waarom chipszakken altijd zo leeg zijn:

Tags: