Uitlegvideo over duurzame energie

Zet jouw bedrijf zich in voor duurzaamheid? Dan helpen wij je graag met de communicatie over dit belangrijke onderwerp. Van het uitleggen van duurzame maatregelen, in beeld brengen van de energietranstitie of delen van de duurzaamheidsvisie. Met video maken wij jouw boodschap begrijpelijk voor iedereen.

Vrijblijvend advies Ons werk over duurzaamheid

☝ Bekijk onze showreel voor inspiratie

Icon - Duurzaamheid

Visuele communicatie voor duurzaamheid en energie

Duurzaamheid en energie zijn onderwerpen die ons dagelijks leven beïnvloeden. We worden geconfronteerd met zaken als stikstofuitstoot, energiebesparing en de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame alternatieven zoals zonne-energie. Het blijft een uitdaging om deze complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier uit te leggen aan consumenten of stakeholders. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Uitleg over hoe zonnepanelen zonlicht omzetten in groene stroom;
 • Communicatie over de duurzaamheidsvisie van jouw organisatie;
 • Het informeren van alle betrokkenen bij een innovatie of verandering.

Trends, regels, innovaties en maatschappelijke doelen rondom duurzaamheid ontwikkelen zich in een rap tempo en vragen om duidelijke communicatie!

Video over duurzaamheid en energietransitie

Gemeente Veenendaal
Animatie over klimaatdoelstellingen

Solar Energy Booster
Uitleganimatie over PVT zonnepanelen

DBG Bio Energy
Uitleganimatie over duurzame energie

Nature’s Pride
Uitlegvideo over duurzame voeding

Fristads
Uitleg over duurzame productie van kleding

RWE
Uitlegvideo duurzaamheidsdoelstellingen

Als beste beoordeeld

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard
Video Consultant

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met Christian voor een vrijblijvend adviesgesprek op +31 (0)76 886 7790 of klik op de knop hieronder om direct een afspraak in te plannen.

Plan afspraak

Veelvoorkomende vraagstukken

Binnen ieder thema zijn er bepaalde vraagstukken die vaker terugkomen dan andere. Zo ook bij de communicatie over duurzaamheid en de energietransitie. Denk bijvoorbeeld aan het opwekken van groene stroom met zonne-energie of windmolens, verduurzaming van productieprocessen of innovatieve oplissingen. Daar moet uiteraard over gecommuniceerd worden. Staat jouw vraagstuk er niet tussen? Leg het aan ons voor en onze uitlegexperts helpen je graag verder.

Icon - Duurzaamheid
Icon - Toekomstvisie
Vacatures Breda - Doorgroeimogelijkheden

Energietransitie

Ontwikkelingen op het gebied van ons energiesysteem en alles wat daarbij hoort. Van een nieuwe manier van groene stroom winnen tot inzicht in de kosten.

Duurzaamheidsvisie

Alles omtrent het communiceren van strategie en visie. Bijvoorbeeld uitleg over doelstellingen, maatregelen en de uitvoering van een duurzaamheidsbeleid.

Innovatie

Verduurzaming en de energietransitie brengen veel nieuwe technieken met zich mee. Vaak complexe materie, die om een duidelijke uitleg vraagt.

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 10+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Super snelle levering mogelijk

Lukas van de Water
Managing Director H2O Marine

Veelgestelde vragen

De energietransitie is een grote verandering waar iedere organisatie mee te maken heeft. Of het nu gaat om het verminderen van de uitstoot, bevorderen van duurzame energiebronnen of het efficiënter inrichten van processen; hier moeten consumenten, medewerkers, leveranciers en andere stakeholders van op de hoogte worden gebracht.

Het communiceren als bedrijf over de energietransitie vereist een strategische aanpak om alle betrokkenen op een duidelijke en begrijpelijke manier te informeren, betrekken en eventueel tot actie aan te sporen. Door als organisatie op een open, transparante en begrijpelijke manier te communiceren over de energietransitie kun je een positieve bijdrage leveren aan het creëren van een duurzame toekomst. Daarnaast helpt duidelijke communicatie bij het opbouwen van vertrouwen bij klanten en partners.

Met een animatie voor duurzaamheid en energie geef je op een toegankelijke en begrijpelijke manier uitleg over thema’s als duurzame productieprocessen, het opwekken van groene stroom of de energietransitie. Het gebruik van grafische, abstracte vormen in een animatiefilm maakt het mogelijk om complexe informatie op een begrijpelijke manier uit te leggen. Daarnaast is ons brein audio-visueel ingesteld en slaat het informatie uit beeld en geluid veel beter op dan tekst. Je boodschap komt dus veel beter over met video!

Wil jij uitlegvideo duurzame energie laten maken? Laat je vrijblijvend adviseren door onze uitlegexperts of ontvang direct een offerte op maat.

Kies voor een uitlegvideo of animatie over duurzaamheid als je;

 • Uitleg wil geven over het wekken van duurzame energie;
 • Bewustwording wil creëren over het besparen van elektriciteit of duurzame maatregelen;
 • Informatie wil geven over een duurzaam project in de toekomst;
 • Een duurzaam proces uit wil leggen aan medewerkers, leverancies of medewerkers;
 • Succes verhalen wil delen over duurzame oplossingen binnen jouw organisatie.

Wat jouw missie ook is, met video brengen we jouw doelgroep in beweging!

De ideale lengte van een uitlegvideo hangt af van je doelstellingen. Doorgaans adviseren we voor een uitlegvideo over duurzaamheid een lengte van maximaal 75 seconden. Onze uitlegexperts zullen ervoor zorgen dat jouw boodschap binnen deze tijd helder is. Deel je je video over duurzaamheid op social media? Dan adviseren we een of meerdere korte video’s. Neem contact op met onze uitlegexperts voor een advies op maat.

Een animatie laten maken hoeft zeker niet duur te zijn. Maar, afhankelijk van de lengte en het detailniveau verschillen de kosten van een animatie nogal. Daarnaast spelen de volgende factoren ook mee:

 • Door wie laat je je animatie maken? Grote en bekende animatiestudio’s zijn toch vaak duurder dan kleinere studio’s.
 • Wat voor soort animatie wil je laten maken? Wil je een kortere logoanimatie laten maken, een bumperadvertentie of ben je op zoek naar een langere animatie die jouw product, idee of dienst uitlegt?

Lees meer in onze blog over de kosten van een animatie laten maken.

Sinds 2011 is Cooler Media gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van jouw verhaal. We gebruiken onze expertise bij het schrijven van voice-overteksten en het illustreren van storyboards. Om onze kwaliteit te garanderen, designen wij de animatie van A tot Z zelf. Mocht je al wel een storyboard of voice-overtekst hebben, dan gebruiken wij dit graag ter inspiratie!

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Wat is jouw informatie-uitdaging?

Laat een bericht achter voor onze experts!

"*" geeft vereiste velden aan

Cooler Media 2023 - Julie (klein)

Julie van Rooij - Online Marketer

Cooler Media 2023 - Christian (klein)

Christian de Waard - Video Consultant

Cooler Media 2023 - Helen (klein)

Helen Berger - Creative producer

Cooler Media 2023 - Daniel (klein)

Daniël Visscher - Art Director

Wat is jouw informatie-uitdaging?

Laat een bericht achter voor onze experts!

"*" geeft vereiste velden aan