Case study
Yenlo

Yenlo as a Service

Begin 2020 stond Yenlo voor een grote uitdaging: het zo snel mogelijk operationeel maken van een digitaal platform ter ondersteuning van de datastroom voor de Europese CoronaCheck app. Wij kregen de taak om een vette animatievideo te maken die Yenlo helpt uit te leggen hoe zij dit gedaan hebben. En juist in deze case leggen we jou uit hoe wij deze animatie gemaakt hebben.

Marloes Klaver | Marketing Director bij Yenlo

Het is altijd een feest om met de mannen van Cooler Media te mogen samenwerken.
Van begin tot eind lopen de projecten vloeiend. Iedere keer weer. Strakke planning, het snelle schakelen en de heldere communicatie dragen daar absoluut aan bij. Maar ook het feit dat ze je direct vanaf het begin ‘snappen’. Het script is meestal al bij de eerste keer ‘spot on’. Waardoor de rest van het project ook super soepel en snel verloopt. En het eindresultaat… iedere keer weer prachtig!

Script

Ieder project start met een Magic Meeting. Tijdens deze meeting onderzochten we de wensen, doelgroep en boodschap van Yenlo. We startten direct met schrijven en na 4 uur lag de eerste versie van het script klaar! Omdat Yenlo een internationaal geörienteerd bedrijf is kozen zij voor een Engelstalig script dat later ook nog vertaald is naar het Duits. Naast het scripschrijven zijn er direct tekeningen gemaakt voor het visuele design. Lees snel verder over de volgende stap: het stijlvoorstel.

Icon - Script

Stijlvoorstellen

Case Study - Yenlo - Stijlvoorstellen

Stijl 1

De boodschap van Yenlo speelt zich af op Europees niveau. Daarom bleek tijdens de schrijfsessie al snel dat het goed zou werken als we het script een filmische, bijna bombastische, sfeer zouden geven.

Stijl 2

Wat betreft de vormgeving zijn we een aantal strakke technische stijlen gaan onderzoeken; van een licht en ‘leeg’ design met veel bewegingsruimte, tot een donkere, kosmische stijl.

Stijl 3

De inspiratie lag vooral bij de technologische elementen, zoals ‘data’ en ‘dashboard’, en hoe we deze op de best mogelijk wijze visueel konden weergeven. Hieruit volgde de definitieve stijl.

Visual design

Nadat Yenlo een stijl had gekozen en akkoord had gegeven op het script zijn wij aan de slag gegaan met het visuele design. Voor iedere scene werken we een stilstaand shot uit dat in de volgende fase geanimeerd kan worden. Zo zie je goed het verloop van de animatie!

Case Study - Yenlo - Visual Design
Case Study - Yenlo - Visual Design
Case Study - Yenlo - Visual Design
Case Study - Yenlo - Visual Design
Case Study - Yenlo - Visual Design
Case Study - Yenlo - Visual Design
Case Study - Yenlo - Visual Design
Case Study - Yenlo - Visual Design
Case Study - Yenlo - Visual Design

Animatie en details

Thema

Yenlo wordt neergezet als het bedrijf van morgen met een futuristische thema met referenties naar dashboard designs van Star Gate, Star Trek en zelfs Iron man.


Datastromen

De datastromen die je hier ziet zijn opgebouwd uit meerdere effecten. We begonnen met losse objecten als basis. Deze zijn achter elkaar gezet en voorzien van een voorwaartse beweging. Hiermee creëerden we banen die onder elkaar zijn gezet om verdiepingen te creëren. Elke verdieping komt na een bepaalde tijd weer terug op dezelfde plek waardoor er een loop ontstaat in de animatie.


Hexagons

De hexagons zijn als geometrische vorm prominent aanwezig. Daarnaast werken deze elementen ook nog eens inhoudelijk verbindend doordat de vorm grote structuren kan vormen. Hierdoor kunnen perfect worden gebruikt om zowel verspreiding van een virus te visualiseren als grote hoeveelheden informatie van individuen die wordt gestructureerd.

Logoanimatie


Wij zijn van mening dat je bij een creatief  proces alleen een optimaal resultaat bereikt als je risico’s neemt. Dat hebben we bij dit project ook gedaan. Omdat het originele logo van Yenlo voor ons gevoel uit de toon viel bij de rest van de animatie hebben we deze aangepast aan de nieuwe stijl. Zonder overleg. Een gewaagde stap, dat zeker. Maar als professionals vertrouwen wij op onze expertise. En dat bleek terecht. De klant was verbaasd, maar vooral ook zeer enthousiast.


Final animatie

Na het designen en animeren zijn we er bijna! Het laatste dat nog ontbreekt is het sound design. Een essentieel onderdeel die de animatie tot leven brengt. Bekijk hier het eindresultaat.

Bekijk meer case studies
Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketeer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Prijzen direct in je inbox?

Omschrijf je wensen en krijg op werkdagen binnen het uur reactie.

"*" geeft vereiste velden aan