WORD ANYSTORY PARTNER.

En draag bij aan een duidelijkere wereld.

“Modern societies are increasingly dependent on applications and services through a space-based infrastructure. The growth of space debris puts the sustainable use of space at risk and ESA is very interested in raising the awareness about space debris. Working on an animation addressing space debris with the team of Cooler Media has been an excellent opportunity resulting in a concise, appealing, and content-rich video that supports ESA’s outreach spot-on.”

ESA space debris ruimtepuin uitleg video

Het Kessler Syndroom: de gevolgen van te veel ruimtepuin.

Wat is de AnyStory?

Onze geliefde AnyStories zijn een initiatief vanuit onszelf om impact te maken met verhalen die raken en ertoe doen. Op deze manier proberen we alledaagse onduidelijkheden, duidelijk te maken met animatie. Zo doen we iets terug voor onze maatschappij. Kortom, we verbinden onze passie voor het uitleggen van complexe vraagstukken met creativiteit en maatschappelijk belang in dit vrije project.

Even concreet: wat zijn AnyStories precies? Het zijn animaties met uiteenlopende, belangrijke onderwerpen die om uitleg vragen. Denk aan de invloed van ons bestelgedrag op het milieu, de gevaren van ruimtepuin en het nut van insecten.Ieder in zijn unieke stijl.

Voor iedere AnyStory werken we samen met een kennispartner. Dit is voor onze partners geheel gratis. Waarom? Wij investeren tijd, mensen en creativiteit in ruil voor jouw kennis en bereik, zodat we samen de wereld een stukje duidelijker maken.

Zo ontvang jij een volwaardige animatie video van onze beste kwaliteit én genereren wij het bereik dat we willen met ons verhaal. Zij gingen je voor! 👇

logo esa anystory
Logo DHL
Logo Vice
tu eindhoven anystory logo
Logo NIOZ

Wat doen wij?

Wij zorgen voor de volledige productie van de AnyStory. We steken hier 120+ uur aan liefde en zweet in! Dan hebben we het over het volgende:

 • Kennissessie (max. 1 uur)
 • Script writing
 • Stijlontwikkeling
 • Storyboard
 • Animatie
 • Sounddesign
 • Content writing (voor social media en webteksten)
 • Marketing (distributie via social media, website, e-mailcampagne(s) en YouTube advertising)

Wat doe jij?

Wat moet je als partner doen? Niet zo veel! We bespreken tijdens een kennissessie wat we nodig hebben om tot een goed verhaal te komen. Als je wil, kijk je verder in het proces mee met de designs en animaties. Daarna bespreken we hoe we het gaan verspreiden. Resumé:

 • Scriptsessie (max. 1 uur)
 • Feedback op final script
 • Marketing (distributie via eigen kanalen, afspraken hierover worden in een korte call of online meeting besproken)

That’s it!

tijdlijn anystory proces

Voorbeelden van eerdere AnyStories.

We zorgen ervoor dat kijkers van onze AnyStories altijd zijn voorzien van kloppende en feitelijke informatie, overgebracht vanuit een objectief standpunt. Daarom werkten we eerder samen met impactvolle partners, zoals het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), verschillende ziekenhuizen, Naturalis Biodiversity Center of de European Space Agency (ESA). Zij gaven ons al de nodige kennis om een uniek verhaal te maken voor een AnyStory.

Kunnen we ouderdom overleven?

Wat zijn genetisch gemodificeerde organismen?

ubi thumbnail

Wat als er een Universeel Basisinkomen is?

Wat is de invloed van jouw bestelgedrag op het milieu?

color blindness thumbnail

Wat is kleurenblindheid?

encryption anystory thumbnail

Wat is encryptie en waarom hebben we het nodig?

Het AnyStory team!

Cooler Media - Dennis van der Vorst

Dennis | AnyStory Consultant

“Impact maken met mijn werk vind ik belangrijk. Ik vind het dan ook geweldig om met toffe partners samen te werken die dat ook hebben.”

Emma | AnyStory Marketer

“In een wereld waarin zoveel irrelevante (mis)informatie verspreid wordt, breng ik met AnyStories juist impactvolle en belangrijke verhalen onder de aandacht.”

Nick Cooler Media

Nick | AnyStory Producer & Script Writer

“AnyStories zijn mijn heiligdom. Ik hou ervan om complexe informatie om te toveren tot een goed en feitelijk script dat gaat bijdragen aan een betere en duidelijkere wereld.”

Profielfoto - Robin

Robin | AnyStory Designer & Animator

“Bij AnyStories kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten gaan en dat maakt ieder design weer een feest om te maken.”

Profielfoto - Jamie

Jamie | AnyStory Animator

“Dit project geeft me ruimte om nieuwe technieken uit te proberen, zodat ik elke keer weer iets nieuws neerzet dat ik weer meeneem in klantprojecten.”

Profielfoto - Jim

Jim | AnyStory Animator

“De AnyStory is voor mij de ideale mix van creatieve vrijheid en uitdaging om een belangrijk verhaal visueel tot leven wekken met animatie,”

Veelgestelde vragen.

Hoeveel kost een AnyStory?

Samenwerken met ons aan de AnyStory kost je niks. Hoogstens één uur van je tijd voor een kennissessie en grofweg nog een uur voor het bekijken van het final script en het verspreiden van de video. Als je heel enthousiast bent, mag je altijd mee kijken in de vervolgstappen van het productieproces. Hoeveel de AnyStory daadwerkelijk waard is, is dan ook moeilijk uit te drukken op een vast bedrag. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de technieken die we gebruiken, dus hoeveel productie-uren er in gaan zitten, en de lengte van de video. We streven ernaar om elke AnyStory beter te maken. We geven ze allemaal een uniek design die wij in-house ontwerpen en vervolgens animeren. Daarbij is dit het project waar onze specialisten creatieve vrijheid in hebben, dus ze kunnen ook bepaalde skills hiermee ontwikkelen. Er gaan daarbij ook veel uren in zitten voor ons team. Denk aan een script writer, producer, art director, designer, animator en marketeer. Oftewel, een AnyStory is te vergelijken met onze Special Animaties, ons meest exclusieve product!

Hoe lang duurt het productieproces van een AnyStory?

Zodra we een samenwerking met een partner aangaan, gaan we vrijwel direct aan de slag met een planning. Gewoonlijk is de doorlooptijd voor een AnyStory 6 weken vanaf het moment dat de samenwerking van start gaat. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het onderwerp. Sommige vraagstukken passen eenmaal beter bij een bepaald seizoen of periode. Hier houden we dan ook rekening mee. Hoe dan ook, maken we altijd tijd vrij voor onze AnyStory. Zo hoef je nooit lang te wachten op het daadwerkelijke resultaat!

Welke vereisten zitten verbonden aan een AnyStory?

Tegen ons creatieve team zeggen we altijd: 'Maak het vet!'. Daarbij streven we er altijd naar om de AnyStories met een zo'n breed mogelijk publiek te delen. Dat betekent dat het voor iedereen te begrijpen moet zijn, maar ook dat iedereen het interessant kan vinden. Van je buurman tot je manager en zelfs de student die je boodschappen bezorgd. Ook houden we rekening met het volgende:
 • Het is een objectieve beschouwing van een bepaald vraagstuk. We leunen niet naar meningen en belichten altijd meerdere kanten van het verhaal.
 • Het bevat wetenschappelijk bewezen informatie. Daarom werken we samen met partners die er verstand van hebben! We delen alleen feitelijke informatie en bannen misinformatie.
 • Het is een uniek verhaal dat nog weinig aandacht heeft gekregen of wat om nóg meer uitleg vraagt. Meer van hetzelfde willen we niet! Meer diepgang of een andere invalshoek, dat wel.

Ik heb al een videoleverancier, is dat een probleem?

Natuurlijk niet! Het is onze missie om belangrijke zaken uit te leggen. Hierna werk je gewoon met je huidige leverancier voor video, design en animatie. Maar je mag ons natuurlijk altijd bellen. 😉

Heb ik invloed op hoe de animatie eruit komt te zien?

Wij nemen het volledige creatieve proces op ons, zodat jij als partner niet zoveel hoeft te doen! Wij maken gebruik van jouw expertise voor de kennis en wij gebruiken onze expertise om dit door te vertalen naar een krachtige AnyStory animatie. Uiteraard stellen we extra betrokkenheid altijd op prijs. Zo kun je tijdens de kennissessie meedenken over de stijlkeuzes. Bovendien kunnen we je naast het script ook betrekken bij tussentijdse fases, zoals het storyboard en de eerste versie van de video.