Gemeente Apeldoorn – Welstandscheck

Opdrachtgever:
Gemeente Apeldoorn

Onderwerp:
Welstandscheck

Stijl:
Huisstijl Infographic

Het script.

Wanneer u gaat bouwen of verbouwen  krijgt u te maken met welstand: Past uw bouwwerk wel in zijn omgeving? Voor veel bouwwerken kunt u direct aan de slag. Voor andere heeft u een vergunning nodig, waarbij welstand een vast onderdeel is.

De Welstandscheck van de Gemeente Apeldoorn maakt duidelijk wanneer u een vergunning nodig heeft en welke regels of doelstellingen dan gelden.

Voor veelvoorkomende bouwwerken bestaan standaardregels, denk aan afmetingen, materiaal- en kleurgebruik. Zo weet u snel of u voldoet aan de regels voor welstand en kunt u zorgeloos een vergunning aanvragen.

Wilt u een groter bouwwerk bouwen, of voldoet u niet aan de standaardregels? Dan kan de gemeente niet op voorhand precies zeggen wat mag. Gebiedsdoelstellingen helpen dan om het bouwwerk passend te maken in uw wijk of dorp. Zo nodig kunt u hierover met de gemeente in gesprek.

De Welstandscheck helpt u op weg met het aanvragen van een vergunning. Ook wanneer u geen vergunning nodig heeft, vindt u op de website tips, achtergrondinformatie en inspiratie om een stap dichter bij uw droom te komen.

Hier de korte call-to-action, nu via een block