Case Study – Life Fitness

Opdrachtgever:
Life Fitness

Onderwerp:
Service Team

Stijl:
Maatwerk Infographic

Opdracht:
Het doel en de kracht van het Service Team van Life Fitness wordt in deze infographic verwezenlijkt tot een duidelijk en doeltreffend verhaal, zodat de lezer leert over de service-oplossingen.

Hoe wij precies een infographic voor je maken, kunnen we het beste uitleggen aan de hand van één van onze klanten. Life Fitness ontwikkelt innovatieve fitnessproducten en helpt mensen om een gezond en actief leven te leiden. Om te kunnen laten zien wat het bedrijf doet op het gebied van service vroeg Life Fitness Cooler Media in eerste instantie een animatie te maken. Naast een duidelijke uitleg van de diensten in een animatie is het voor Life Fitness van belang iets achter te kunnen laten bij haar klanten. Hiervoor is een infographic zeer geschikt en een logische volgende stap.

De gouden combinatie van een infographic en animatie zorgt er ook voor dat mensen allereerst je dienst en mogelijkheden hiervan volledig begrijpen. Daarnaast krijgen ze ondersteunende informatie daadwerkelijk overhandigd (infographic). De infographic functioneert dus als een soort houvast en reminder aan de animatie. De combinatie zorgt ook voor hergebruik van stijl en design wat een aanzienlijk kostenvoordeel oplevert.

Stap 1. Briefing

Net als bij een animatie begint het laten maken van een infographic met een briefing. Hierin wordt het doel van de infographic, de doelgroep en het concept besproken. Nu wilde Life Fitness graag hetzelfde overbrengen als in de animatie, maar tóch een beetje anders. Omdat het script voor een animatie voornamelijk uit spreektaal bestaat, is het belangrijk dit te herschrijven voor de infographic. Zie je het verschil?

Wanneer je enkel een infographic laat ontwikkelen zal er vanuit de aangeleverde informatie een nieuw script ontwikkeld worden (in schrijftaal). Mocht het nodig zijn dan doen we in deze fase nog wat extra research. Dit script vormt de basis voor de volgende stap.

Stap 2. Schets

Na de briefing (en soms al tijdens de meeting) wordt er een schets gemaakt van jouw infographic. Hierin wordt op een simpele manier de eerste indeling van illustraties en tekst gemaakt. Zo weet je vrij snel hoe alles er ongeveer uit zal komen te zien. Ook wordt de leeslijn bepaalt waardoor er een soort route ontstaat die de lezersogen straks gaan volgen. Je bepaalt hiermee bijvoorbeeld of de lezer de infographic van boven naar beneden dient te lezen of van links naar rechts.

Bij Life Fitness was een schets niet nodig, aangezien ze eerst een animatie hebben laten maken en het Visual Design en storyboard als basis van de infographic hebben gebruikt. Hieronder zie je verschillende shots uit het Visual Design. Zie je dat ze terugkomen in de infographic?

[av_one_fourth first]
[/av_one_fourth][av_one_fourth]
[/av_one_fourth][av_one_fourth]
[/av_one_fourth][av_one_fourth]
[/av_one_fourth]

Stap 3. Design

Nadat de tekst en schets zijn goedgekeurd, start onze designer met het ontwikkelen van de definitieve designs. De tekst wordt vertaald naar afbeeldingen en waar mogelijk verder verkort. Zodra de eerste versie afgerond is, wordt deze naar de klant gestuurd. De klant krijgt de mogelijkheid feedback te geven die vervolgens wordt verwerkt. Nadat alle feedback verwerkt is, wordt de infographic opgeleverd in alle besproken formaten, bijvoorbeeld voor web of print. Zie hieronder het eindresultaat van Life Fitness!

[pdf-embedder url=”https://www.coolermedia.nl/wp-content/uploads/2017/06/CM_Lifefitness_Infographic_V2.6_MAIL.pdf” height =”1000″ width=”1000″]

Stap 4. Verspreiding

Wanneer wij een animatie of infographic voor je maken vinden we het erg belangrijk dat ons werk volledig tot z`n recht komt. Daarom helpen we graag bij de verspreiding. Dit kan door middel van complete video campagnes of door kleine dingen zoals een afbeelding voor je email of het vinden van een goede drukkerij. Overleg dus altijd wat je wilt bereiken en wij helpen je verder. Ook Life Fitness zet haar animatie en infographic op verschillende manieren in. Zo hebben zij de video en beelden geïntegreerd op hun service pagina. Maar gebruiken zij de infographic ook voor beelden op flyers en kaarten. Deze worden ingezet door monteurs wanneer een toetstel in reparatie is. Zie hier een voorbeeld hiervan.

Daarnaast hebben de service monteurs ook de snapshot van de infographic in hun handtekening verwerkt. Zo wordt er herkenning gecreëerd. Zie hier een voorbeeld van de handtekening. Maar ook op alle Social Media kanalen en YouTube is de animatie terug te vinden. Kortom, overal!

Wil je meer weten over hoe wij een infographic voor jou kunnen maken? Neem contact op met een van onze uitleg experts.

Blijf op de hoogte, schrijf je in.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.