Blog header - video presentatie maken

Zo heeft jouw video presentatie meer impact

Maar liefst 96% van de professionals loopt een effectieve presentatietool mis. Slechts 4% van alle professionals maakt gebruik van een video presentatie! Een gemiste kans als je je realiseert dat we beelden 60.000 keer sneller opslaan dan alleen tekst . Wil jij een video presentatie maken? Hieronder 5 tips om jouw presentatie extra kracht bij te zetten.

1. Een beeld zegt meer dan…

Informatie uit uitlegvideo’s wordt beter onthouden dan informatie uit een tekst of een verhaal. 40% van de mensen reageert beter op visuele informatie dan alleen tekst. Daarbij slaan we beelden dus 60.000 keer sneller op. Presenteer je informatie in woorden, foto’s en video’s. Hierdoor legt het brein van je publiek twee mentale representaties. Dit zijn de verbale- en visuele representatie. Juist wanneer deze twee samengaan, zullen mensen zich de informatie veel beter herinneren (Forbes, 2017).

2. Zet je video presentatie in de slides

Zorg ervoor dat je video presentatie een mooi geheel is. Wanneer je een video gebruikt, zet deze dan in de slides. Het is namelijk niet professioneel om speciaal voor je video een apart bestand te openen. Tegenwoordig is het bij de meeste software, zoals PowerPoint, eenvoudig om een video in te voegen. De video speelt dan automatisch af wanneer je bij de desbetreffende slide komt.

3. Houd het kort

De gemiddelde spanningsboog van een mens is slechts 8 seconden. Dit is nog korter dan de spanningsboog van een goudvis! Het is dus van belang om binnen die tijd de aandacht van je publiek te grijpen. Begin je presentatie met een video van maximaal 60 seconden. Hiermee verras je je publiek en houd je ze geboeid. Zie hieronder een voorbeeld:

4. Dat kan korter

We proberen te allen tijden te voorkomen dat je publiek afdwaalt of indommelt. Kort en krachtig is the way to go. En welke video is er korter dan een GIF? Een GIFje is met een duur van een paar seconden de perfecte middenweg tussen een foto en een video. Hiermee kun je snel de aandacht van je publiek trekken en mensen inspireren, ontroeren of laten lachen. Je kunt met een serie van GIFjes zelfs een uitleg van je product of service creëren (Hubspot, 2018).

5. Let op authenticiteit

Wat wil je je publiek vertellen door middel van je video? Denk altijd aan de boodschap die je het publiek mee wilt geven. Kijk goed naar de stijl van jouw bedrijf en pas deze toe in de video presentatie. Mensen waarderen de authenticiteit van video’s. Dit betekent dat in sommige gevallen de meer casual en realistische video’s sterker een boodschap overbrengen. Het gaat er tenslotte om dat je je publiek raakt met datgene wat je vertelt.

Aan de slag met een video presentatie!

Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan na het lezen van deze blog? Laat Cooler Media je helpen met een video prestatie maken! Neem contact op met Cooler Media en samen zorgen we ervoor dat jouw presentaties een knallend succes worden!

Tags: ,