VRZHZ – Extreem weer

Opdrachtgever:
VRZHZ

Onderwerp:
Extreem weer

Stijl:
Infographic Animatie

Het script.

Extreme weersomstandigheden komen in Nederland steeds vaker voor. Het raakt de samenleving op verschillende niveaus: van verkeer tot evenementen, en van industrie tot recreatie. Hoe houd je grip op zo’n situatie?

In het Incidentbestrijdingsplan en de vier Basisincidentkaarten vind je afspraken en aandachtspunten voor het handelen bij extreme weersomstandigheden.

Deze zijn onderverdeeld in vier verschillende weertypen: extreme neerslag, hittegolf, storm en extreme kou. De mate waarin het weer een risico is bepaalt of het code geel, oranje of rood is.

Bij extreme neerslag denk je al snel aan overstromingen, maar minder snel aan problemen met hygiëne. Bij een hittegolf gaat er veel aandacht uit naar de  uitdroging van mens en dier, maar minder naar de verzwakking van dijken. Storm tijdens een evenement kan problemen geven, maar wat nu als een zendmast omwaait? En bij extreme kou denk je misschien aan bevroren wegen, maar minder snel aan bevroren leidingen.

Extreem weer kan dus het hele jaar door voorkomen. In het IBP en de BIK’s vind je aanvullende informatie over afstemming met het KNMI, alarmering door de meldkamer en eventuele opschaling. Kijk hiervoor op intranet, of in de app!

COOLER MEDIA

We maken korte, krachtige uitleganimaties en zorgen voor het juiste publiek. Onze animaties en uitlegvideo’s creëren een ‘Aha! moment’ bij de kijker. Maar dat is niet alles: we gebruiken de animatie als online commercial, zodat we ook nieuwe klanten bereiken.

Lees meer →

Emerce 100


Cooler Media - YouTube Certified

Cooler Media

Stationsweg 1-A
4811 AX Breda

+31 (0)76 886 7790
[email protected]

© 2011-2020 Cooler Media. Cooler Media is door klanten beoordeeld met een 9,4 / 10 op basis van 161 reviews