VNG – Samenwerking Zorg & Veiligheid

Opdrachtgever:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Onderwerp:
Samenwerking zorg en veiligheid

Stijl:
Standaard Animatie

Opdracht:
Helaas kent iedere gemeente situaties waarin inwoners slachtoffer worden van misbruik en criminaliteit. Deze kleine groep mensen heeft niet alleen zorg nodig, maar ook het gevoel van veiligheid. Daarom slaan meerdere zorg- en veiligheidsinstanties hun handen in één voor een persoonsgerichte aanpak.

De uitvoering.

Hoe maak je een gemeente veiliger voor inwoners die je ook zorg dient te verlenen? De standaard animatie in de designstijl Business licht voor de VNG uit hoe zorg- en veiligheidsinstanties de handen in één slaan.

De animatie is opgebouwd met verschillende karakters om de menselijke aard van het verhaal te benadrukken. Met een belanghebbende inwoner in de hoofdrol wordt de rode draad van het verhaal vertelt. Doordat we hier en daar een vleugje humor toe hebben gevoegd, wordt de serieuze boodschap luchtig en behapbaar voor de kijkers.

En door de combinatie van professioneel sounddesign, rijke scènes en subtiel gebruik van illustraties en tekst, is de animatie perfect voor op de website, sociale kanalen en in mailcommunicatie voor alle gemeenten.