Hoffmann – 3×3 Model

Opdrachtgever:
Hoffmann

Onderwerp:
3×3 Model

Stijl:
Maatwerk Infographic Animatie

Het script.

Wanneer het gaat om de veiligheid van uw organisatie, speelt de mens een cruciale rol. Maar hoe zorgt u ervoor dat de mens niet uw zwakste, maar uw sterkste schakel wordt? Hoffmann heeft hiervoor het 3X3 model voor gedragsverandering ontwikkeld.

Hierin wordt gedrag gezien als het resultaat van drie factoren. Motivatie: wil iemand wel? Capaciteit: heeft iemand de kennis en vaardigheden?  En Gelegenheid: krijgt iemand de kans?

Uw medewerker kan bijvoorbeeld wel wéten dat een sterk wachtwoord belangrijk is, maar toch zijn geboortedatum gebruiken. Of heeft een duur cadeau van een leverancier aangenomen, maar durft het niet te melden.

Hoffmann brengt in kaart waarom het gewenste gedrag nog niet optreedt en wat u concreet kunt doen om dit te veranderen op drie onderdelen: op organisatorisch, menselijk én technisch gebied.

Het structureel dragen van een pas door te lage motivatie kan bijvoorbeeld worden bereikt door de regels aan te scherpen, door voorbeeldgedrag van managers, of door het koppelen van printers aan de pas.

In de Hoffmann oplossing krijgt u per gedraging “3X3” concrete maatregelen aangereikt om meteen een gedragsverandering in te zetten.

Awareness is goed, maar veilig gedrag is beter.