CurTec – Plastic Recycling

Opdrachtgever:
CurTec

Onderwerp:
Plastic Recycling

Stijl:
Maatwerk infographic

Opdracht:
Het proces van kunststofrecycling vergt de nodige uitleg voor velen. Curtec ondervond de ideale manier om deze procesmatige informatie te communiceren met een maatwerk infographic!

De uitvoering.

De uitdaging om de ‘carbon footprint reductie’ visueel weer te geven, was dat er veel complexe informatie moest worden gecommuniceerd in een begrijpbaar en boeiend verhaal voor lezers. Daarom is het algehele proces geïllustreerd in een visualisatie van de infrastructuur en wordt deze ondersteund door tekst en symbolen.

Om de complexiteit van de informatie te vereenvoudigen, zonder een overload aan tekst te gebruiken, zitten er veel details in het ontwerp verwerkt met betrekking tot kleur, symbolen en de illustraties. Hiermee wordt de informatie op subtiele wijze visueel zonder dat het de indruk afgeeft van een te druk design.

Met een lichtelijk 3D-effect en een geraffineerd kleurenpallet wordt niet afgedaan van het verhaal terwijl er toch een authentiek en gedetailleerd design tot stand is gekomen. Hiermee wordt de focus gelegd op het overbrengen van de boodschap. Door het liggend formaat past de infographic perfect op de website van Curtec.

COOLER MEDIA

We maken korte, krachtige uitleganimaties en zorgen voor het juiste publiek. Onze animaties en uitlegvideo’s creëren een ‘Aha! moment’ bij de kijker. Maar dat is niet alles: we gebruiken de animatie als online commercial, zodat we ook nieuwe klanten bereiken.

Lees meer →

Emerce 100


Cooler Media - YouTube Certified

Cooler Media

Stationsweg 1-A
4811 AX Breda

+31 (0)76 886 7790
[email protected]

© 2011-2020 Cooler Media. Cooler Media is door klanten beoordeeld met een 9,4 / 10 op basis van 161 reviews