Nowy Styl – The Making Of

De ingrediënten voor een Cooler-animatie zijn simpel: passie, creativiteit en duidelijkheid. Iets minder simpel is het proces dat achter zo’n animatie schuilgaat. Achter de meest kleine details, zit een bulk aan werk, een hoop techniek en een goed-doordachte stijlontwikkeling.

Zo ontwikkelden wij ook in opdracht van Nowy Styl een animatie volgens deze principes. Onze Technical Animator Jamie O’Brien neemt je daarom mee in het proces achter deze (point_left) Standaard Animatie.

De opdracht.

De hoeveelheid en status van kantoormeubelen is niet altijd duidelijk. Wat is je inboedel waard? Hoe lang gaat het nog mee en bovenal: wat heb je eigenlijk allemaal in je bezit?

Voor deze vragen ontwikkelde Nowy Styl het Meubel Management Systeem speciaal voor ondernemers. Een systeem waarmee je makkelijk je inzicht krijgt in je kantoorinboedel en wat het je nog oplevert. Om dit systeem onder de aandacht te brengen van het publiek, koos Nowy Styl voor animatie. De reden? Makkelijke, doeltreffende en een heldere introductie van hun oplossing voor een alledaags probleem.

Doordat het design is afgestemd op de huisstijl en visuals van Nowy Styl, wordt merkherkenning bij de kijker gestimuleerd. Uiteindelijk kan de animatie gebruikt worden voor diverse doeleinden; binnen een video campagne op YouTube, tijdens een bedrijfspresentatie, op social media en op de website.

Cooler Media Jamie

“Door slim om te gaan met de Cinema 4D Lite Render Engine in After Effects kun je 2D-animaties verrijken met een extra dimensie.”

– Technical Animator Jamie

De techniek.

Voor Nowy Styl is gebruikgemaakt van de Cinema 4D Lite Render Engine in het animatieprogramma Adobe After Effects. Deze tool komt uit het 3D-animatie-pakket Cinema 4D Studio dat hulpmiddelen biedt voor het modelleren van objecten, scènes en karakters. Door gebruik te maken van deze tool krijg je een extra dimensie om in te animeren, namelijk het extruden van objecten en lagen. In begrijpelijke taal, is dit het toevoegen van een extra dimensie aan een 2D-object, zodat het diepte krijgt en er een 3D-effect wordt gecreëerd.

De productie.

Het resultaat.

Nowy Styl Animation

Extruderen.

Nowy Styl Animation

De animatie van de bureaustoel wordt mogelijk gemaakt door het combineren van losse vormen die geëxtrudeerd zijn. Bijvoorbeeld de rugleuning, stoelpoot, het zitvlak en de armleuning. Dit zijn allemaal losse 2D-vormen, omgezet in 3D. Zo komen ze als bouwsteentjes samen tot een totaal plaatje van een bureaustoel.

Het logo.

Ook het logo is vanuit een 2D-vorm omgetoverd in een 3D-object. Door elke letter los te trekken en om te zetten in een vorm, wordt het mogelijk om ook de letters een-voor-een te extruderen. Hiermee creëer je weer een extra dimensie die voor de diepte zorgt. Wat rest is het animeren van het pad en de rotatie van de letters om zo tot een complete 3D-animatie te komen.

Nowy Styl Animation