Bureau Drechtsteden – ID Bellen

Opdrachtgever:
Bureau Drechtsteden

Onderwerp:
ID Bellen

Stijl:
Standaard Animatie

Opdracht:
Bij bijvoorbeeld het verlengen van een rijbewijs of het doorgeven van een nieuw woonadres, is het wel zo verantwoord dat de inwoner zich eerst identificeert voordat dergelijke persoonlijke zaken worden besproken. Met ID Bellen is dit een stuk sneller en makkelijker dan voorheen!

De uitvoering.

De standaard animatie van Bureau Drechtsteden is een van de eerste projecten waarin de vaste stijl Modern zijn gezicht laat zien! In minder dan een minuut weet jij hoe je kunt ID Bellen met Gemeentes Arnhem, Drechtsteden en Nijmegen. Snel en makkelijk te begrijpen, zowel het ID Bellen als de animatie zelf.

Het idee is om kijkers door middel van de animatie zich te laten identificeren met het bekende scenario’s waarvoor zij hun gemeente raadplegen. Zo creëerden we direct een herkenbare situatie in de video, waarbij iedereen zich al een beeld bij kan vormen.

De essentie van de boodschap is het communiceren van een nieuwe, eenvoudige methode om jezelf te identificeren bij je gemeente. Dit zonder al te veel moeilijk en bovenal verrassingen! Daarom is de animatie ideaal in te zetten op social media, websites en in nieuwsoverzichten.