video content strategy

Video content is onmisbaar, dankzij deze tips

Video content is anno 2019 onmisbaar voor je online strategie. Al sinds de tijd van mammoeten, grottekeningen en jagers zijn we getraind om onze aandacht te vestigen op beeld en geluid. Daar is vrijwel niets in veranderd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat video razend populair is. Forbes Insights toont dan ook aan dat 60% van alle internetgebruikers liever een video ziet dan een artikel leest. Bovendien blijkt dat video’s internetgebruikers verleiden om direct actie te ondernemen (en dat wil je).

Niet voor niets is video content marketing on the rise. We durven zelfs te stellen dat video momenteel de koning van het internet is. Wil je online het verschil maken? Haal dan alles uit je campagnes met deze onmisbare video content tips.

Video content marketing: de cijfers

De statistieken zijn duidelijk: video is hot, hot, hot! Deze cijfers laten zien waarom video content niet kan ontbreken in je content

video content data

 strategie.

 • Video content neemt in 2019 80% van al het internetverkeer in beslag.
 • Social media video’s worden 1200% vaker gedeeld dan beeld en tekst bij elkaar.
 • 87% van alle online marketeers gebruikt video content.
 • Video wordt ieder jaar 100% vaker gekeken.

Met andere woorden: dit is hét moment om aan de slag te gaan met een winnende video content strategie!

De 6 belangrijkste video content tips

Geweldig, al die statistieken over video. Het bewijst dat video een waardevolle toevoeging is op je marketing. Maar hoe krijg je die felbegeerde views dan? Met deze lijst heb jij de belangrijkste video content tips in handen.

#1 Gebruik een eenvoudige SEO strategie

YouTube (onderdeel van Google) is na Google de grootste zoekmachine. We gebruiken YouTube steeds vaker voor het vinden van informatie, net zoals we bij Google doen. Niet voor niets scoort video content hoog op SEO. Zo wordt jouw video sneller gevonden:

video content tags

 • Houd titels kort en informatief. De eerste 60 tekens worden getoond. Maak van tevoren ook een zoekwoordanalyse en gebruik een relevante zoekwoord in je titel.
 • Zorg ervoor dat relevante zoekwoorden én een link naar je website in je video-omschrijving staan.
 • Baseer tags op verschillende belangrijke zoekwoorden.
 • Link vanaf je website en social kanalen naar de video. Linkbuilding is belangrijk!
 • Zorg voor een mooie thumbnail. Maak het een eyecatcher van hoge kwaliteit.
 • Veel video’s worden mobiel bekeken. Check of je video’s hiervoor zijn geoptimaliseerd.

#2 Maak duidelijk waar de video over gaat

 • Gebruik een korte, pakkende en informatieve titel.
 • Schrijf een sterke samenvatting. Highlight voordelen van het bekijken van de video (bijvoorbeeld: “In deze video laten we je op eenvoudige wijze zien hoe je de Excel Line Graph gebruikt.”) of benoem enkele belangrijke punten in het plot als het een verhalende video is.
 • Overweeg je video te transcriberen. YouTube bepaalt zo nog beter waar je video over gaat.

#3 Bewijs!

We horen graag van een ander of iets goed of juist niet goed is. Daarom zijn we nu eenmaal gevoelig voor likes, shares en comments. Heb je er veel? Dan kun je deze mooi tonen aan je publiek! Een andere manier om je publiek te overtuigen, zijn testimonial video’s. Volvo heeft dit slim aangepakt met de hulp van niemand minder dan Van Damme.

#4 Ga voor conversie

Klinkt als een open deur, maar stiekem valt hier nog best wat te winnen. Met deze do’s zorg je voor meer conversie:

 • Gebruik een duidelijke call to action (CTA). Geef bijvoorbeeld een directe boodschap van de spreker in je video, voeg clickable buttons toe of plaats een link. Zorg er in ieder geval voor dat het laagdrempelig en uitnodigend is om actie te ondernemen. Bijvoorbeeld een button met: ‘start een gratis consult’.
 • Onderzoek wat het beste tijdstip is om je video te publiceren. Hoe meer views je hebt in de eerste 48 uur, hoe beter je video wordt gevonden.
 • Geef iets weg. Bijvoorbeeld korting, een whitepaper of een link naar een gratis curcus.
 • Wees creatief! Maak je video leuk en interactief. Slack heeft het goed aangepakt met deze video:

Houd in gedachten dat korte video’s vaak beter scoren dan lange video’s.

#5 Kies de goede kanalen

Stuur je video naar zoveel plekken als mogelijk. Houd hierbij wél je doelgroep goed in gedachten. Zet bijvoorbeeld geen té ludieke video op Linkedin. Je hebt de volgende mogelijkheden:

 • Plaats de video op je eigen website
 • Upload de video op YouTube en Vimeo
 • Deel je video op je social kanalen (en maak hierbij de afweging welke kanalen het beste bij jouw campagne passen)
 • Embed je video in je e-mails

#6 Meten = weten

Check welke video’s het beste scoren met de hulp van YouTube Analytics en Google Analytics. Zo meet je bijvoorbeeld:

 • Hoeveel views je hebt
 • Waar je kijkers vandaan komen
 • Hoe lang men gemiddeld heeft gekeken
 • Op welk apparaat men kijkt (mobiel, tablet, desktop)
 • Welke video’s het populairst zijn

Op basis van deze data kun je jouw campagne bijsturen en zorgen voor maximaal resultaat.

What’s happening?

De wereld van video is constant in beweging. Met de toenemende populariteit ontstaan er continu nieuwe trends. Dit zijn de belangrijkste video content trends van dit moment:

video content instagram stories

1. Social media zorgt voor gelijke kansen

Voorheen scoorden de grote merken met het meeste budget gegarandeerd het beste. Vandaag de dag heeft echter iedereen dekans om een succesvolle video te lanceren. Ja, ook met een klein budget! Je kunt eenvoudig dezelfde doelgroep targeten als de ‘grote spelers’. Bovendien maken features zoals Instagram Stories het wel heel gemakkelijk om interactie met je doelgroep te hebben.

2. We kiezen voor echt

We hebben tegenwoordig een voorkeur voor eerlijke content. Het is dus belangrijk dat merken ervoor zorgen dat we hen vertrouwen. Daarom kiezen merken steeds vaker voor authentieke content. Dit realiseren ze bijvoorbeeld met de hulp van oprechte influencers of met video’s die opgenomen zijn met telefoons. Door hun eigen ‘menselijkheid’ te omarmen, ontstaat er een hechte band tussen merken en hun doelgroep.

3. Social media als concurrent van websites

Uit onderzoek blijkt dat 32% van de consumenten in 2018 eerder de social media van een merk bekeken, dan de website van een merk. We verwachten dat we op social media direct alle relevante en nieuwste informatie kunnen vinden. Zorg er dus voor dat je social kanalen up-to-date zijn. En zoals we inmiddels weten, is video de beste manier om met je publiek te communiceren!

4. Elk sociaal kanaal is anders

Het is not done om je video klakkeloos op alle social kanalen te plaatsen. Steeds meer marketeers creëren aparte video’s voor verschillende social media kanalen. En dat is logisch. We gedragen ons namelijk anders per kanaal. Zo bekijken we Facebook het vaakst op onze mobiele telefoon (vaak zonder geluid omdat we onderweg zijn) en gebruiken we Instagram terwijl we relaxen. Soms met audio, soms niet. Zitten we op YouTube? Dan hebben we het geluid aan en zijn we over het algemeen bereid langere video’s te bekijken.

video content social media

5. Instagram in de spotlights

2018 was een belangrijk jaar voor Instagram met een enorme toename van merkaanwezigheid. Dat was slechts het begin! Op dit moment staat Instagram nog meer in de spotlights. En video is hier een groot onderdeel van. We kopen steeds vaker producten na het zien van een brand video op Instagram. Waarom? Nou, omdat we met name in onze vrije tijd op Instagram zitten en nieuwsgierig zijn naar de ‘ontdek’-pagina. Hier toont Instagram content die voor ons relevant is. Door als merk de juiste hashtags en engagement te gebruiken, word je bij je doelgroep onder de aandacht gebracht. (Bonus: de video’s spelen op deze pagina automatisch af en grijpen hierdoor de aandacht!) Sta je nog niet op de ‘ontdek’ pagina? Geen probleem. Dan kun je je doelgroep ook eenvoudig bereiken via Instagram Stories.

6. Ook b2b kiest voor video

Op LinkedIn kun je eenvoudig video’s uploaden en bedrijven die verkopen aan andere bedrijven (b2b) maken hier steeds vaker gebruik van. Volgens LinkedIn wordt video content 20 keer vaker gedeeld dan andere content op LinkedIn. Bovendien worden video advertenties op LinkedIn maar liefst door de helft van de gekozen doelgroep bekeken.

Wat kost een video content productie?

Een vraag die we vaak tegenkomen: wat kost een video content productie? Deze kosten kunnen flink verschillen, afhankelijk van verschillende factoren.

 • Wie maakt de video? Grote, gerenommeerde studio’s hanteren over het algemeen hogere prijzen dan kleine studio’s. Gerenommeerde studio’s hebben immers hun kwaliteit al bewezen. Tip: verdiep je alvorens het laten maken van een video ook eens in kleinere studio’s door hun portfolio te bekijken. Wie weet leveren ze wel bijzonder goede kwaliteit!
 • Wat voor video laat je maken? Een bumperadvertentie van 6 seconden op YouTube is bijvoorbeeld goedkoper dan een filmische video van 90 seconden.
 • Kies je voor een animatie of een live-action video? Animatie kan vaak voordeliger worden geproduceerd dan een live-action video.
 • Een animatievideo: karakters of niet? Bij de productie van een animatievideo heb je de keuze om karakters toe te voegen. Het ontwerpen van deze karakters kost tijd en daardoor wordt je animatie iets duurder (maar wel leuker en persoonlijker!)

Het antwoord op de vraag “wat kost een video” is niet makkelijk te geven. Maar stel deze vragen aan ons en we vertellen je precies wat jouw video zou kosten.

Op zoek naar een video content specialist?

Overweeg je professionele video content te laten produceren? Neem contact met ons op en we informeren je geheel vrijblijvend over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.


Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang één keer per maand de beste blogs en tips in je inbox!