video benachmarks

5 video benchmarks die je niet wilt missen

Denk je dat big data groot is? Wacht maar totdat je je verdiept in big video data! Videodata onthullen je wat jouw kijkers bekijken, skippen, opnieuw bekijken én delen. Wanneer je deze gegevens analyseert geven ze jou juicy inzichten voor bedrijfsoptimalisatie met video. Wij delen graag 5 belangrijke video benchmarks voor het optimaliseren van video!

1. Het aantal gepubliceerde video’s neemt toe

Een benchmark is een veelgehoord begrip in het bedrijfsleven. Maar wat is een benchmark eigenlijk? Een benchmark is een onderzoek waarin activiteiten, prestaties maar ook producten op exact dezelfde wijze met elkaar worden vergeleken. Zo kun je door middel van benchmarking van andere organisaties leren, en zij van jou.

Aankomend jaar zal het aantal gepubliceerde video’s toenemen. Niet alleen doordat platforms blijven groeien, maar ook door de komst van 5G wordt video hét communicatiemiddel.

Uit onderzoek van Vidyard is gebleken dat bedrijven meer dan 51 video’s per jaar maken. Een stijging dat in 2020 (ten opzichte van 2019) van 254%! Maar liefst 85% van de marketeers hebben het plan om video marketing in 2021 te blijven in zetten. 45% daarvan is zelfs van plan om dit jaar meer video in te gaan zetten.

Deze forse stijging heeft onder andere te maken met de hoge video ROI. Hier zijn bedrijven en marketeers zich steeds meer bewust van. Daarnaast heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat video een essentieel middel is geworden om in contact te blijven met zowel collega’s als (potentiële) klanten. Een zeer belangrijke video benchmark dus!

2. Video is overal

Een belangrijke video benchmark is dat een groot deel van de bedrijven die video’s gebruikt, deze op non-traditionele kanalen inzet. Voorbeelden van deze kanalen zijn:

  • Landingspagina’s:
    het aantal bedrijven dat video op hun landingspagina’s inzet is toegenomen. En dat is niet zo gek. Video’s verhogen namelijk de conversie van ladingspagina’s tot 80%!
  • E-mail:
    steeds meer bedrijven gebruiken video in hun e-mail. Het bespaart zowel tijd voor de zender als de ontvanger én is het een stuk interessanter dan platte statische tekst.
  • Salesgesprekken:
    in 2019 werd al bij 37 procent van de salesgesprekken video toegepast. Dit is het afgelopen jaar met maar liefst 93 (!) gestegen. Virtueel verkopen is de norm geworden.

video benchmarks 2021

3. Kort is krachtig

Kort is krachtig wordt vaak gezegd: dit geldt ook voor video’s! Meer dan 70% procent van de video’s die zijn onderzocht door Vidyard waren korter dan twee minuten. Mensen hebben tegenwoordig een steeds kortere aandachtspanne en dit zal korter blijven worden. Daarbij hebben korte video’s ook een hogere engagement rate.

Ondanks deze cijfers ligt het gemiddelde van de duur van video’s nog vrij hoog, namelijk op 9 minuten. Verwacht wordt dat dit gemiddelde veel lager gaat liggen. Dit zie je bijvoorbeeld al met de opkomst van TikTok en Instagram Reels, waar video’s zo’n 1 à 2 minuten duren.

4. De meeste bedrijfsvideo’s worden bekeken op desktops

Uit een onderzoek van Siteefy is gebleken dat in 2018 video voor meer dan 50% van het mobiele verkeer heeft gezorgd en dit in 2021 naar verwachting goed zal zijn voor 70% van al het mobiele verkeer. Echter, bedrijfsvideo’s worden een stuk minder bekeken op mobiele devices. Maar liefst 89% van deze video’s worden gekeken op een desktop! Educatieve video’s en product demonstraties hebben vaker baat bij grotere schermen, zo wordt de informatie nog beter overgebracht.

Een voorbeeld van een educatieve video die gericht is op de bedrijven, is de animatie van STC-Group. Deze duurt slechts 68 seconden en brengt haar boodschap kort en krachtig over.

5. Size does not matter

Heb je een kleiner bedrijf? Wees gerust, video is niet alleen voor de grote bedrijven en merken. Uit het onderzoek is gebleken dat de kleinere bedrijven vaak meer produceren dan hun (grotere) concurrenten. Video’s worden vaak door de ondernemer of medewerkers zelf geproduceerd én zelf gedeeld op social media. Hierdoor kan de ondernemer zijn/haar boodschap snel en gemakkelijk delen met de doelgroep.

Optimaliseer je bedrijf met de video benchmarks!

Wanneer je een bedrijfsoptimalisatie met video wilt doorvoeren is het van belang dat je de bovenstaande video benchmarks in gedachten houdt. Zo weet je precies waar je je op kunt richten om het meeste uit jouw video investeringen te halen.

Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je bedrijf aan de hand van video? Wij kunnen je helpen! Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze uitlegexperts. Wil jij elke maand een nieuwe blog lezen? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief!

Tags: