trainingsvideo's inspiration

Trainingsvideo’s | Inspiration

Trainingsvideo’s hebben als doel de kijker iets te leren. Zo kun je je personeel door middel van trainingsvideo’s opleiden, je klanten informeren of een bepaalde theorie overbrengen op bijvoorbeeld studenten. Hieronder zie je verschillende voorbeelden van trainingsvideo’s. Zoals je ziet is er een breed scala aan mogelijkheden. Ben je zelf wel eens een trainingsvideo tegen gekomen?

British Airways

Een trainingsvideo kun je inzetten voor je klanten. Zie hier het humoristische voorbeeld van British Airways waar ze de veiligheidsinstructies voor de vlucht uitleggen. Door de combinatie van bekende acteurs en humor ontstaat er een trainingsvideo die je als kijker ook daadwerkelijk onthoudt.

Tony Hu

Tony Hu is een van de beste tatoeëerders van draken die de wereld kent. Hij gebruikt wiskundige formules om de perfecte vorm van een draak te tekenen. Dit is slechts een trailer van een reeks video’s waarin hij uitlegt hoe hij de draken tekent. Hierin geeft hij ook allerlei tips hoe je dit zelf kunt toepassen. Cool toch?

Dumb ways to die

Video’s lenen zich ook uitstekend om zwaardere onderwerpen te bespreken. Door de combinatie van vrolijke muziek en animatie wordt een onderwerp als ongevallen rondom de spoorwegovergang luchtig verteld en zal de kijker er ook meer van leren.

Surviving an Active Shooter

Het gebeurt, jammer genoeg, steeds vaker: terroristische aanvallen. Maar hoe bereid je je hierop voor? Om optimaal voorbereid te zijn, heeft The Ohio State University een trainingsvideo gemaakt. Deze video wordt naar elke student gestuurd, zodat ze goed kunnen anticiperen mocht er zo’n wandaad worden gepleegd.

TEDx

Als je denkt aan het verspreiden van kennis via video kunnen TED Talks haast niet ontbreken. TED Talks zijn namelijk educatieve lezingen, die tevens worden verspreid via video. De TED talk van Graham Shaw is hier een goed voorbeeld van. Volgens Graham kan iedereen tekenen als ze maar bepaalde stappen en ritmes aanhouden. Benieuwd of dit ook voor jou geldt? Pak een pen en papier en doe mee met deze video!

Ook een trainingsvideo laten maken? Neem gerust contact met ons op!

Tags: ,