Waterschap Brabantse Delta

Bekijk meer video's over veiligheid op de werkvloer

Opdrachtgever:
Waterschap Brabantse Delta

Onderwerp:
Veiligheidsinstructie voor bezoekers

Stijl:
Bedrijfsfilm met animatie overlay

Opdracht: 
Om bezoekers goed en veilig rond te leiden tijdens hun bezoek aan de rioolwaterzuivering, legt Waterschap Brabantse Delta de regels op unieke wijze uit met deze virtuele gids!

Veiligheidsinstructie voor bezoekers

Om op leuke en vooral duidelijke wijze bezoekers van de rioolwaterzuivering op de hoogte te stellen van de regels tijdens hun bezoek, koos Waterschap brabantse Delta voor een bedrijfsfilm die gedetailleerd en vooral helder de gang van zaken gecommuniceerd.

Tijdens deze productie zijn unieke beelden geschoten op locatie bij de rioolwaterzuivering van Brabant water. Met behulp van maatwerk motion graphics worden de tips en regels visueel verduidelijkt in de huisstijlkleuren.

Zo krijgt de instructievideo meer dynamiek én worden de belangrijkste punten in deze uitlegfilm op subtiele wijze benadrukt. Onze experts gingen hierbij voor een vlotte video, met een informeel en doeltreffend script en de juiste mix tussen film en animatie.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Welkom bij de rioolwaterzuivering van Waterschap Brabantse Delta! Je gaat een kijkje op ons terrein nemen en je gaat zien hoe wij rioolwater zuiveren. Tijdens je bezoek staat veiligheid voorop. Luister dus altijd naar je gids blijf bij de groep en ga niet in je eentje aan de wandel!

Het rioolwater op het terrein bevat  bacteriën waarvan je ziek kunt worden. Zorg dus dat je dit niet op je huid krijgt. Eten, snoepen en drinken tijdens de rondleiding mag niet. Was na je bezoek altijd je handen, zodat je de bacteriën niet mee naar huis neemt!

Bij het zuiveringsproces komen gassen en dampen vrij die kunnen stinken. Maak je niet druk je kunt veilig het terrein bezoeken. Op het terrein kunnen zware voertuigen rondrijden zoals vrachtwagens. Let goed op bij oversteken.

Bij het zuiveren wordt er soms met water en andere schoonmaakmiddelen geknoeid. Vloeren kunnen dus glad zijn en hou op trappen altijd de leuning vast. Looppaden zijn niet altijd helemaal vlak, dus kijk goed waar je loopt zodat je niet struikelt. Blijf ook altijd uit de buurt van machines om te voorkomen dat je bekneld raakt. Bijvoorbeeld met je vingers.

Hoor je een alarm? Geen paniek; volg je gids rustig naar de verzamelplaats. Daar vangt een medewerker jullie op. We wensen je veel plezier bij het bezoek aan de rioolwaterzuivering van Waterschap Brabantse Delta!