Hurks

Bekijk meer veiligheidscampagnes Contact

Opdrachtgever:
Hurks

Onderwerp:
Veilig werken

Stijl:
Maatwerk animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Het Eindhovense bouwbedrijf Hurks stond voor een grote uitdaging: het effectief communiceren van gedragsregels op de bouwplaats naar medewerkers en ingehuurd personeel met verschillende nationaliteiten. Wij hebben Hurks geholpen met een uitleganimatie in het Nederlands, Engels, Duits, Pools, Kroatisch én Roemeens. Kijk snel! 👷‍♂️

Veiligheidsmascotte Sam

Hurks investeerde al veel in veiligheidscommunicatie, maar dit was niet altijd even zichtbaar. Wij hebben geholpen door veiligheid een gezicht te geven. Ontmoet veiligheidsmascotte Sam!

Sam geeft uitleg over werkveiligheid en wordt gebruikt voor zowel online als offline communicatie. Zo is hij bijvoorbeeld terug te zien in de uitleganimatie, op posters en als levensgrote cardboard op diverse bouwplaatsen. Op deze manier is veiligheid altijd zichtbaar.

Hou onze kanalen in de gaten, more coming soon…

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Hee! Je mag aan de slag op een Hurks bouwplaats. Bij Hurks houden we van veilig werken. We hebben wat punten op een rijtje gezet, zodat je onveilige situaties herkent. Of nog beter, hoe je die voorkomt!

Het werk begint met een goede voorbereiding. Weet voordat je op de bouwplaats komt wat je taken gaan zijn en wie je eerste aanspreekpunt is.

Stem aan het begin, samen met je collega’s de Taak Risico Analyse af, beperk fysieke belasting, gevaarlijke stoffen en fysische factoren. Zo weet iedereen wat de situatie is en wat er gaat gebeuren.  

Om je te beschermen tegen gevaren, controleer je je PBM’s. Heb je alles aan wat nodig is? Eindelijk je kan naar je werkplek toe!

Voordat je aan de slag gaat, doe een LMRA: kijk om je heen, zie je risico’s of gevaren? Zoals hoogtes, zware materialen of gereedschappen. Valt er iets op? Probeer eerst het gevaar te markeren, veilig te stellen, of plaats een veiligheidshek zodat niemand iets overkomt. Daarna meld je het probleem.  

Vergeet niet je omgeving schoon te houden, zowel je werkplek als de keet!

Spreek elkaar aan wanneer je een onveilige situatie of handeling ziet door oogcontact te maken, doe een stapje terug en werk samen naar een veilige oplossing, en behandel elkaar met respect.

Ben jij er klaar voor? Wij bouwen samen!

Deze bedrijven kozen voor visuele communicatie over veilig werken

Logo - Berghege Heerkens Bouwgroep
Hello Fresh - logo