VNG

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Onderwerp:
Samenwerking zorg en veiligheid

Stijl:
Standaard Animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Helaas kent iedere gemeente situaties waarin inwoners slachtoffer worden van misbruik en criminaliteit. Deze kleine groep mensen heeft niet alleen zorg nodig, maar ook het gevoel van veiligheid. Daarom slaan meerdere zorg- en veiligheidsinstanties hun handen in één voor een persoonsgerichte aanpak.

De uitvoering

Hoe maak je een gemeente veiliger voor inwoners die je ook zorg dient te verlenen? De standaard animatie in de designstijl Business licht voor de VNG uit hoe zorg- en veiligheidsinstanties de handen in één slaan.

De animatie is opgebouwd met verschillende karakters om de menselijke aard van het verhaal te benadrukken. Met een belanghebbende inwoner in de hoofdrol wordt de rode draad van het verhaal vertelt. Doordat we hier en daar een vleugje humor toe hebben gevoegd, wordt de serieuze boodschap luchtig en behapbaar voor de kijkers.

En door de combinatie van professioneel sounddesign, rijke scènes en subtiel gebruik van illustraties en tekst, is de animatie perfect voor op de website, sociale kanalen en in mailcommunicatie voor alle gemeenten.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Elke gemeente heeft inwoners die slachtoffer worden van misbruik en criminaliteit, of die juist voor overlast en onveiligheid zorgen. Deze kleine groep heeft veel zorg nodig, maar ook inzet om de veiligheid te bewaren. Om te voorkomen dat iemand te laat de juiste hulp krijgt en de situatie escaleert, is een persoonsgerichte aanpak nodig. Meerdere organisaties zijn onderdeel van deze aanpak. Dit maakt het ingewikkeld.

Gemeenten kunnen hier iets aan doen!

Organiseer samenwerking en maak werkafspraken met alle ketenpartners zoals: politie en GGZ. Verbindt zowel professionals als bestuurders. Een verbindingsambtenaar kan hierbij helpen.

Durf te experimenteren en kies soms een alternatieve route. En hoe zit het eigenlijk met je inkoop sociaal domein? Koop je wel in wat past bij de persoon en zijn situatie? Investeer in regionale samenwerking voor een doelmatige aanpak. Bekijk hiervoor onze toolbox met handige hulpmiddelen en voorbeelden. Tot slot is het delen van gevoelige informatie soms noodzakelijk. Maak hiervoor juiste afspraken en oefen dit met elkaar.

Maak van zorg en veiligheid ook in jouw gemeente een ijzersterke combinatie!