Institute for Positive Health (iPH)

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
Institute for Positive Health (iPH)

Onderwerp:
Het leefstijlgesprek

Stijl:
Standaard Animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Om chronische ziektes terug te dringen introduceert Institute for Positive Health het leefstijlgesprek. Een gesprek waarin een arts samen met de patiënt op zoek gaat naar diens intrinsieke motivatie om oplossingen voor zijn gezondheidsproblemen te bedenken. Benieuw hoe zo’n gesprek gaat en welke tools hierbij gebruikt worden? Bekijk dan de animatie!

De uitvoering

Stichting Institute for Positive Health koos voor een Standaard Animatie voor de uitleg van het leefstijlgesprek. Op deze wijze wordt op een begrijpelijke manier gecommuniceerd hoe een dergelijk gesprek er uit ziet, welke tools er bij gebruikt worden en welke voordelen dit kan hebben voor de patiënt en maatschappij.

De kleurrijke animatie is ontworpen in onze Modern animatiestijl. Hierin wordt de invulling van de ‘spinnenweb’ gesprektool ook duidelijk visueel weergegeven. Uiteindelijk kan de animatie gebruikt worden voor diverse doeleinden; binnen een video campagne op YouTube, voor een bedrijfspresentatie, op social media en op de website. Het belangrijkste doel: het belang van het leefstijlgesprek onder de aandacht brengen bij de doelgroep.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Mensen worden steeds jonger chronisch ziek en de vergrijzing neemt toe. Hierdoor zullen de kosten en werkdruk in de zorg toenemen. We moeten nu, chronische ziekten terugdringen en meer aandacht geven aan de gezondheid. Het is tijd voor een gezondere leefstijl.

Hierbij staat de patiënt centraal. Om de patiënt te helpen kan je gebruik maken van een leefstijlgesprek. Het spinnenweb en het leefstijlroer zijn gespreksinstrumenten die inzicht geven in wat er voor de patiënt belangrijk is.

Hoe werkt dit?

Het spinnenweb helpt je om in korte tijd de intrinsieke motivatie van je patiënt te vinden. De patiënt vult het spinnenweb in. Hiermee kun je zien hoe het echt met de patiënt gaat. Zo kun je samen met de patiënt reflecteren op zijn of haar gezondheid. Zit iemand lekker in zijn vel? Voelt diegene zich fit? Of speelt er nog meer?

Als de patiënt gemotiveerd is, kan het leefstijlroer praktische handvatten bieden. Er zijn verschillende pijlers waarmee de patiënt aan de slag kan. En samen zoek je waar de meeste winst te behalen is.

Het spinnenweb en het leefstijlroer kunnen werken als twee in elkaar grijpende raders. Ze kunnen in verbinding met elkaar, maar ook los van elkaar worden toegepast.

Je kunt beiden tools ook zelf ervaren, ga naar de volgende websites.