De Boei Sociaal Werk

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
De Boei Sociaal Werk

Onderwerp:
Wijkvangnet

Stijl:
Standaard animatie – Casual stijl

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Om de juiste hulp te bieden aan gezinnen met problemen is een goede samenwerking nodig tussen hulpverleners en mensen uit de omgeving. Om deze personen de koppelen heeft de Boei Sociaal Werk het Wijkvangnet ontwikkeld. Een uniek systeem dat om een duidelijke uitleg vraagt.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Problemen komen vaak niet alleen, 1 op de 10 gezinnen heeft te maken met een stapeling van problemen thuiszorgmedewerkers, huisartsen en specialisten krijgen te maken met de klachten die hierbij ontstaan, maar hebben niet de middelen en menskracht om alle problemen aan te pakken. En is een medische oplossing altijd wel dé oplossing?

De Boei Bunschoten helpt met het wijkvangnet. Om de juiste hulp te kunnen bieden en de stapel kleiner te kunnen maken, is samenwerking nodig, tussen verschillende disciplines, mantelzorgers en buurtgenoten.

We hebben daarom het wijkvangnet ontwikkeld. Sociaal werkers kunnen hierin thuiszorg, huisartsen, wijkteam, vrijwilligers, mantelzorgers en buurtbewoners koppelen om de juiste hulp te bieden.

Zo kijken we samen met de persoon wat de hulpvraag is en wat die nodig heeft om het leven weer op de rit te krijgen. De sociaal werkers van de Boei bieden ook preventieve ondersteuning. Ze geven verschillende trainingen en vangen hulpvragen op om grotere problemen te voorkomen

Zo dragen wij bij aan het voorkomen van duurdere zorgkosten en verlichten we de zorgdruk. De Boei Bunschoten, centraal in de gemeenschap helpen we mensen verder. Wil je meer weten over onze rol? Ga naar deboeibunschoten.nl