Vereniging voor Schematherapie

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
Vereniging voor Schematherapie

Onderwerp:
Schematherapie

Stijl:
Maatwerk Animatie

Opdracht:
Beter inzicht in je emoties en gevoelens en het doorbreken van vaste patronen om je beter te voelen; schematherapie biedt hierbij hulp. Vereniging voor Schematherapie koos voor een maatwerk animatie om kijkers meer inzicht te geven in hoe schematherapie werkt, waarom het werkt en wat voor hen kan betekenen.

De uitleganimaties voor Vereniging voor Schematherapie

Met behulp van animatie wil Vereniging voor Schematherapie kijkers uitleg geven over het belang en de hulp die deze therapie kan bieden voor jou of iemand uit je omgeving.

Om nog wat dieper in te gaan op wat de behandelingen nu daadwerkelijk inhouden liet de Vereniging voor Schematherapie een tweede animatievideo maken.

Doordat de animaties volledig maatwerk zijn, voldoet het compleet aan de stijl van Schematherapie en blend het perfect met de website.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Schematherapie, het klinkt ingewikkeld. Wat is het en hoe kan het jou helpen?

Schematherapie is ontwikkeld voor persoonlijkheidsproblematiek. Het maakt je bewust van je gevoel en gedachten en helpt je om vastgeroeste patronen te doorbreken.

Als kind heb je een aantal basisbehoeften zoals: veiligheid en verbondenheid. Wordt hier niet aan voldaan, dan pas je jezelf hierop aan. Dit vormt je persoonlijkheid. Hoe je leert omgaan met moeilijke situaties kan voor problemen zorgen in je latere leven.

De manier waarop je situaties ervaart en interpreteert noemen we een schema. Zo kun je bijvoorbeeld extreem wantrouwend zijn of jezelf als minderwaardig ervaren. De wijze waarop je met een schema omgaat, brengt je in een modus. Een specifieke combinatie van denken, doen en voelen. Schematherapie helpt je jouw schema’s en modi te herkennen en er anders mee om te gaan.

Samen met je therapeut leer je voelen wat je behoeften zijn en hier op een gezonde manier in te voorzien.

Meer informatie? schematherapie.nl