STT

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
STT

Onderwerp:
En toen ging het licht aan

Stijl:
Maatwerk animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
Het energiesysteem van STT moet verduurzaamd worden om de klimaatdoelen van 2050 te halen. Een hele opgave, maar niet iets waar STT voor terugdeinsd. Om de verschillende opties te communiceren, lieten ze deze handige animatie maken.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Klimaatverandering is een hot-topic. In de komende jaren worden de effecten van klimaatverandering steeds meer zichtbaar. Daarom is het klimaatakkoord voor 2050 opgesteld. Met één duidelijk doel: de gemiddelde temperatuur op aarde mag niet omhoog! Daarvoor moet de CO2-uitstoot omlaag, ons energiesysteem veroorzaakt de meeste uitstoot en dat moet veranderen.

STT onderzoekt de verschillende mogelijkheden die we nú en in de toekomst hebben voor ons energiesysteem, om de klimaatdoelstelling voor 2050 te halen.

Loop even met ons mee! Er zijn verschillende paden die we kunnen inslaan. Wordt het een individueel energiesysteem waarbij mensen en bedrijven volledig zelfvoorzienend zijn? Of wordt het een centraal georganiseerd systeem met grote windmolenparken of de nieuwste generatie kerncentrales? We kunnen gaan voor oplossingen binnen Nederland. Of we kunnen kijken naar wat de wereld ons te bieden heeft.

Voor we een pad inslaan, moeten we stil staan bij de gevolgen. Want hoe gaat ons energielandschap er uit zien, blijft energie wel voor iedereen betaalbaar en hoe afhankelijk zijn we van andere landen?

Lees meer over de toekomst van ons energiesysteem in “En toen ging het licht aan…” op STT.nl.