RWE

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
RWE

Onderwerp:
Duurzame Bosbouw

Stijl:
Maatwerk Animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
RWE maakt duurzame verbranding van biomassa voor energieproductie mogelijk met zijn concept voor duurzame bosbouw. Hoe ze dat doen? Dat leggen we uit in deze animatie.

De reeks uitleganimaties voor RWE

In deze maatwerk animatie van RWE staat hun proces van duurzame bosbouw en verbranding van biomassa centraal. Het doel van de video is om dit procesmatige concept visueel uit te leggen om de kijkers informatie te voorzien die ook daadwerkelijk te begrijpen is.

Door middel van de op maat gemaakte animatiestijl, vloeiende overgangen en subtiel sounddesign komt het concept tot leven. Hierdoor krijgt de kijker een helder beeld bij het verhaal, waardoor deze makkelijker te verwerken en te onthouden is. Deze stijl wordt doorgevoerd in de andere uitleganimaties die we voor RWE maakten. Bekijk er een aantal! 👇 

12 Life-Saving Rules

Gas Leadership

Groene Garantie

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Duurzame verbranding van bio-massa voor energieproductie. Dat bestaat toch helemaal niet? Je hebt het mis!

De meubels in je huis en het papier waarop je schrijft. Allemaal afkomstig van bomen uit bosbouw. Maar wat doen we met kromme bomen, kruinen, takken, schors en zaagsel die over blijven? Deze bio-massa wordt onder andere gebruikt voor de productie van energie.

Op de plek van de gekapte bomen, krijgen nieuwe- en overgebleven bomen de ruimte om te groeien. Zij vormen een gezond en levendig bos, dat voortdurend CO2 op neemt en hout levert voor nieuwe producten en biomassa. Zo is de cirkel rond.

Duurzame verbranding van bio-massa is op deze manier een eindeloze bron van energie. Stabiel en betrouwbaar naast zon en wind!