Gemeente Veenendaal

Bekijk meer animaties

Opdrachtgever:
Gemeente Veenendaal

Onderwerp:
Omgevingsvisie: hoe ziet Veenendaal er uit in 2030?

Stijl:
Maatwerk Animatie

Taal:
Nederlands

Opdracht:
In 2022 is de Omgevingswet van kracht gegaan. Deze wet maakt ruimtelijke ontwikkeling in een gebied makkelijker. Gemeente Veenendaal laat met de omgevingsvisie de belangrijkste pijlers voor 2030 zien.

De uitvoering

Gemeente Veenendaal heeft in samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners een omgevingsvisie voor 2030 vormgegeven. In deze Maatwerk Animatie wordt op een begrijpelijke manier gecommuniceerd op welke pijlers de gemeente zich de komende jaren gaat focussen.

Omdat de gemeente meerdere onderwerpen wilde uitleggen met animatie of infographics, hebben we een maatwerk stijl ontwikkeld en deze uitvoerig beschreven in een style guide. Zo zorgen we ervoor dat alle visuele content aan dezelfde richtlijnen voldoet en verhogen we herkenbaarheid bij de kijker. 

Energieneutraal

Participatie

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script

Vraag jij je weleens af hoe Veenendaal eruit ziet in 2030? Onze omgevingsvisie geeft hier antwoord op. Omdat we ook in de toekomst prettig samen willen leven zetten we in op gezondheid, duurzaamheid en veiligheid.

Zo stimuleren we beweging. Dat kan goed want Veenendaal is een compacte stad en alles is binnen 15 minuten te fietsen. Ook is Veenendaal omringt door prachtige natuurgebieden waar je kan wandelen en tot rust kan komen.

Daarnaast investeren we in duurzame oplossingen, zoals geïsoleerde en gasloze woningen, circulair bouwen en vergroening, om hitte-stress en wateroverlast tegen te gaan.

Verder gaan we voor een veilige leefomgeving waar we op elkaar vertrouwen en bewust met elkaar omgaan.

Om dit alles te realiseren moeten we creatief zijn in het gebruik van de beperkte ruimte binnen de gemeente. We staan dus voor een grote uitdaging die we graag samen aangaan.

Wat kan jij doen voor een toekomstbestendig Veenendaal? Kijk op www.veenendaal.nl