Casy study – Provincie Flevoland

Opdrachtgever:
Provincie Flevoland

Onderwerp:
Recreatie

Stijl:
Maatwerk Animatie

Opdracht:
Steeds vaker krijgen we de vraag hoe wij onze uitleganimaties eigenlijk produceren. In onderstaande Case Study nemen we je stap voor stap mee door het productieproces aan de hand van één van onze super coole klanten: Provincie Flevoland!

Provincie Flevoland, onze jongste provincie, communiceert graag op een moderne manier met haar burgers. Door een reeks animaties te laten maken stelde Cooler Media de provincie in staat alle inwoners te informeren over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over cultuur, sport, economie of recreatie.

Stap 1. het script

Elke animatie begint met het ontwikkelen van een script, de pitch van jouw verhaal. Hiervoor sturen wij vooraf wat huiswerk toe dat tijdens een Magic Meeting wordt besproken.

Vervolgens gingen we in overleg met meerdere medewerkers van de provincie Flevoland en vroegen hen het hemd van het lijf. Tijdens zo’n sessie komt er van alles aan bod en het is aan de designers, producers en scriptschrijvers van Cooler Media om hier chocolade van te maken. Na ongeveer drie uur zwoegen en zweten presenteerden we onze eerste ideeën in tekst en schets! Op deze manier zagen de medewerkers direct hoe de animatie eruit zou komen te zien. Na een enthousiaste feedbackronde en een aantal aanpassingen kregen we goedkeuring op de design- en schrijfstijl.

Stap 2. Van schets naar Visual Design

Terug op kantoor worden de schetsen digitaal uitgewerkt in het Visual Design (PDF). Dit laat precies zien hoe de animatie eruit komt te zien in de definitieve ontwerpen. Onder elk van de 21 shots schreven we de gesproken tekst van het script en de beoogde bewegingen in de animatie.

Ga met je muis over de schetsen heen en zie de transformatie!

Achtbaan

Bataviastad

Buitenlandse Media

Welkom in Flevoland

Zo worden alle schetsen omgezet naar een digitaal Visual Design. Begin je het verloop van de animatie al te zien?

Stap 3. Sounddesign

Na een tweede goedkeuring vanuit de provincie Flevoland mochten onze animatoren aan de slag. Alle shots van het Visual Design werden ingeladen in onze animatiesoftware en vervolgens tot leven gebracht. Eerst worden de grote lijnen uitgezet (van shot naar shot), daarna brengen we het juiste ritme aan in tekst en beeld. In deze fase worden ook alle expressies van de karakters, bewegingen van objecten en achtergronden nauwkeurig uitgewerkt. Het resultaat was een eerste versie van de animatie met stem, maar zonder geluidseffecten.

Je staat er misschien niet bij stil, maar geluidseffecten en muziek hebben veel impact op hoe je een video beleeft. De animatie is pas echt klaar wanneer de sounddesigner zijn Magic touch aan de animatie heeft gegeven. Bekijk het verschil!

Stap 4. Final animatie

Volledige reeks animaties

In het geval van deze productie zijn er meerdere animaties tegelijkertijd geproduceerd volgens bovenstaande stappen. Ons creatieve team zat meerdere dagen op locatie in het provinciehuis om de boodschap zo goed mogelijk te vertalen. Bekijk hier alle video’s!

Heb jij een communicatievraagstuk? Neem contact met ons op en leg je case aan ons voor, we komen binnen een uurtje bij je terug.