Bureau Drechtsteden – Datamanagement

Klant:
Bureau Drechtsteden

Onderwerp:
Datamanagement

Stijl:
Standaard animatie

Opdracht:
Bureau Drechtsteden krijgt te maken met onder andere big data, IOT, blockchain en A.I.. Om dit veranderende proces aan alle medewerkers te laten zien, besloten zij een interne video te laten maken. In deze video zie je hoe ze met hun integrale aanpak grip houden op data.

De uitvoering.

Bureau Drechtsteden wilde graag meer duidelijkheid scheppen over het beheren en managen van data in deze snel veranderende tijd. Door middel van deze uitleganimatie worden grote en belangrijke stukken informatie omgezet in visuele communicatie, om het verhaal behapbaar te maken voor de kijker.

De combinatie van de uitgebreide beelden, het sounddesign en de duidelijke voice-over zorgt ervoor dat precies de kracht van animatie wordt benadrukt: complexe verhalen in een visueel jasje worden makkelijker voor de kijker.

Dit maakt deze video perfect als online advertentie, websitecontent, presentatiemateriaal en zelfs als tv commercial. En door middel van een strategische aanpak, komt de Grip op data-animatie terecht bij de juiste mensen.

Blijf op de hoogte van video marketing ontwikkelingen.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het script.

In Drechtsteden wordt continu gewerkt aan het realiseren van maatschappelijk toegevoegde waarde door het verbeteren van dienstverlening. De maatschappij van vandaag vraagt veel van de organisatie, mede door technologische ontwikkelingen. Het werken met én het gebruiken van data, speelt hier bij een essentiële rol.

Aan de basis van de digitale transformatie ligt het managen van data. Kwalitatieve data verzamelen is belangrijk, maar door het gebruik er van creëer je pas echt waarde. Drechtsteden werkt met een regionale aanpak, hiervoor hebben we kaders en richtlijnen opgesteld. Er zijn processen ingericht, een centraal integratie-team samengesteld en een integratievoorziening opgezet. Hierdoor kunnen we data gecontroleerd laten stromen.

Voor het samenstellen van deze regionale aanpak hebben we een Chief Data Officer benoemd. De CDO werkt nauw samen met onder andere Juridische Zaken welke toetst op rechtmatig gebruik, de Security Officer die controleert of verbindingen correct beveiligd worden en met talloze ICT-teams die de datastromen tot stand brengen. De CDO is eindverantwoordelijk voor de complete aanpak.

Data Management raakt iedereen binnen de organisatie. Het vraagt om betrokkenheid en een culturele omslag. Om dit te bereiken hebben we onder andere duidelijk gemaakt, wie waar verantwoordelijk voor is als je werkt met data.

Het beheren van datastromen voor Basis- en Kernregistraties was nog maar het begin. Nieuwe aandachtsgebieden en technieken brengen continue nieuwe datastromen met zich mee. Om zowel bestaande als nieuwe datastromen te ondersteunen voegen we nu API-Management tooling toe aan de gereedschapskist van het integratie-team.

De landelijke beweging ‘Common Ground’ benadrukt het belang van data management. Transparantie, flexibiliteit en duurzaamheid speelt hierbij een belangrijke rol. Of het nu gaat om delen van data rondom de omgevingswet, de energietransitie of ondermijning.  De integrale aanpak van Drechtsteden sluit hier perfect op aan.

Grip houden op data is essentieel. Drechtsteden is klaar voor de toekomst!

Uitleganimatie laten maken?

Neem contact op voor gratis advies, we komen binnen een uur bij je terug.