Leren Leven – Samen Leven, Samen Zorgen

Opdrachtgever:
Leren Leven

Onderwerp:
Samen Leven, Samen Zorgen

Stijl:
Retro Huisstijl Animatie

Het script.

Uit onderzoek blijkt dat de jeugd in Nederland tot een van de gelukkigste in de wereld behoort. Toch maakt 1 op de 10 kinderen gebruik van jeugdhulp. Ze worden gezien als “bijzonder”. Niet in hun talent, maar in hun probleem.

Samen Leren, Samen Zorgen is een aanpak die de omgeving van het kind versterkt en niet uit gaat van negatieve labels. De focus ligt op samenwerking tussen school, ouders en jeugdhulp met als doel te zorgen voor een positieve en stimulerende omgeving voor kinderen. Thuis én op school.

Ouders en leerkrachten kunnen zo beter omgaan met opvallend gedrag en zijn minder handelingsverlegen. Door sneller en eerder met elkaar samen te werken hebben minder kinderen intensieve hulp nodig.

Tien scholen, veertienhonderd leerlingen, hun ouders en jeugdhulp hebben met deze aanpak gewerkt. De positieve resultaten van de werkwijze zijn aangetoond door onderzoek en worden gedeeld op zes miniconferenties verspreid over Nederland.

Schrijf je nu gratis in op samenlerensamenzorgen.nl. Alle deelnemers ontvangen de handreiking en toolkit en kunnen daarmee al de volgende dag zelf aan de slag gaan!

SLSZ

Medemogelijk gemaakt door:

Innovatiefonds, Yorneo, Leren&Leven

Hier de korte call-to-action, nu via een block