Waterschap Brabantse Delta

Bekijk meer infographics

Opdrachtgever:
Waterschap Brabantse Delta

Onderwerp:
Waterwerken 2019

Stijl:
Maatwerk Infographic

Opdracht:
Iedereen in Nederland betaalt waterschapsbelasting. Waterschap Brabantse Delta legt met deze infographic uit wat er met die belastinggelden gedaan wordt. Het Waterschap zorgt onder andere voor waterveiligheid, waterkwaliteit en zuivering. Leg dit uit op een simpele en leuke manier die elke Brabander begrijpt en wil lezen.

De uitvoering

Om alle werkzaamheden zo duidelijk mogelijk uit te leggen koos het Waterschap voor onze maatwerk infographic, die bij meer dan 810.00 huishoudens in Brabant op de deurmat is gevallen.

In het design is gekozen voor aanvullende kleuren op de huisstijl om een extra frisse indruk op te wekken. De relatief simpele karakters steken extra af bij de kleuren, waardoor ze extra aandacht krijgen. Door de grote hoeveelheid te communiceren informatie zijn figuren en situaties duidelijk en snel leesbaar door een strak en  gestileerd design.

Veel Infographics maken gebruik van een rechtopstaand (portret) formaat, meestal langer dan een normaal vel papier. Dat is super voor computerschermen maar niet zo handig bij de printer. Dankzij het liggende A4 formaat is deze infographic wel makkelijk te printen, wat een belangrijke vereiste is wanneer je deze grote volumes wilt versturen.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.