CurTec

Bekijk meer infographics

Opdrachtgever:
CurTec

Onderwerp:
Plastic Recycling

Stijl:
Maatwerk infographic

Opdracht:
Het proces van kunststofrecycling vergt de nodige uitleg voor velen. Curtec ondervond de ideale manier om deze procesmatige informatie te communiceren met een maatwerk infographic!

De uitvoering

De uitdaging om de ‘carbon footprint reductie’ visueel weer te geven, was dat er veel complexe informatie moest worden gecommuniceerd in een begrijpbaar en boeiend verhaal voor lezers. Daarom is het algehele proces geïllustreerd in een visualisatie van de infrastructuur en wordt deze ondersteund door tekst en symbolen.

Om de complexiteit van de informatie te vereenvoudigen, zonder een overload aan tekst te gebruiken, zitten er veel details in het ontwerp verwerkt met betrekking tot kleur, symbolen en de illustraties. Hiermee wordt de informatie op subtiele wijze visueel zonder dat het de indruk afgeeft van een te druk design.

Met een lichtelijk 3D-effect en een geraffineerd kleurenpallet wordt niet afgedaan van het verhaal terwijl er toch een authentiek en gedetailleerd design tot stand is gekomen. Hiermee wordt de focus gelegd op het overbrengen van de boodschap. Door het liggend formaat past de infographic over plastic recycling perfect op de website van CurTec.

De Cooler Blog

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Kies de blog e-mails die je wilt ontvangen:

Schrijf je in op onze Blogs
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.