JAARVERSLAG LATEN MAKEN

Jouw jaarverslag in een animatie of infographic

Jaarverslagen in de vorm van een flink boekwerk met lappen tekst en weinig visualisatie… Dat kan anders! Door middel van animatie, statische infographics en interactieve infographics presenteer je in korte tijd of zelfs in één oogopslag de belangrijkste informatie, facts & figures.

In tegenstelling tot veel traditionele jaarverslagen, zal het aantrekkelijker en interessanter worden voor je doelgroep om de informatie te bekijken. Laat je adviseren over een jaarverslag laten maken voor jouw organisatie!

Scroll direct naar:

Nieuw jaarverslag nodig?
Neem vrijblijvend contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeelden van Animatie Jaarverslagen

De highlights van het jaar, financiële cijfers en toekomstplannen uitleggen? Leg het kort en duidelijk uit in een animatie jaarverslag!
Hieronder vind je een aantal coole voorbeelden.

Voor deze bedrijven hebben we jaarverslagen gemaakt:

Voorbeelden van Interactieve Jaarverslagen

De juiste informatie eenvoudig te vinden voor je doelgroep. Bekijk in deze interactieve jaarverslagen hoe makkelijk dat kan!

Wat zeggen onze klanten

Prinses Beatrix Spierfonds

Lappen tekst, geen afbeeldingen en heel veel informatie. Met een ouderwets jaarverslag is het lastig om de aandacht van de doelgroep vast te houden. Hierom vroeg Prinses Beatrix Spierfonds ons om een animatie jaarverslag te maken. Hoe zij de samenwerking hebben ervaren? Bekijk het in deze video!

De voordelen van een jaarverslag laten maken

Pak de aandacht

Val op met jouw jaarverslag. Bewegende beelden zorgen voor meer aandacht.

Verspreid eenvoudig

Deel je jaarverslag eenvoudig online of per e-mail.

Jaarlijks aanpasbaar

Wanneer het jaarverslag is gemaakt kan je deze éénvoudig jaarlijks laten aanpassen.

ONS JAARVERSLAG PRODUCTIEPROCES

Stap voor stap voor je uitgelegd

Research & Thema

Voordat we beginnen met het visualiseren van jouw jaarverslag is het verstandig om te weten wat je wilt vertellen. Om hier achter te komen plannen we een Magic Meeting. Tijdens de meeting vertel jij ons alles wat we moeten weten voor je jaarverslag. Daarnaast stellen wij doelgericht vragen om het nog meer scherp te krijgen. Bij de meeting zal een designer aanwezig zijn. Hierdoor zullen er tijdens de meeting meerdere schetsen gemaakt worden. Deze schetsen vormen de basis voor de uiteindelijke vormgeving. Waardoor jij een concreet beeld krijgt van het jaarverslag.

Storyboard en Visual Design

Concept

Gedurende deze fase gaan we aan de slag met alle bevindingen en schetsen uit de Magic Meet. Deze toveren we om tot een algeheel concept met duidelijke illustraties en tekst. Tijdens deze fase is jouw feedback van essentieel belang. Hierom sturen wij het uiteindelijke concept naar jou op. Pas wanneer deze is goedgekeurd gaan we aan de slag met het maken van jouw jaarverslag.

Productie

Ready, Set, Go! Nadat de feedback is verwerkt gaan we aan de slag met het bouwen van je jaarverslag. Hoe we het maken wordt bepaald aan de hand van welk type je hebt gekozen. Heb je een interactief jaarverslag nodig, dan wordt hiervoor een aparte website ontwikkeld. We weten dat een website niet zomaar in één dag gemaakt wordt. Daarom testen wij elke dag uitbundig. Ongeacht welk type jij hebt gekozen wij zorgen ervoor dat jouw jaarverslag op ieder apparaat tot zijn recht komt. Zo geven wij jou de garantie dat het door iedereen kan worden gezien.

Verspreiding

Nu heb jij een nieuw jaarverslag wat haarscherp je boodschap verteld. Natuurlijk wil je dat het door je doelgroep wordt gelezen. Heb jij al nagedacht over hoe je de doelgroep op de hoogte brengt? Wij kunnen jou daar een hand bij helpen! Zo adviseren wij welke kanalen je voor het verspreiden kan inzetten. Hiermee zorgen wij ervoor dat jouw doelgroep op de hoogte is van het nieuwe jaarverslag.

Meer weten over vernieuwende jaarverslagen?

Jasper - Sales Consultant - Blockchain

Jasper Stevens

Senior Sales Consultant

Jaarverslagen FAQ’s?

Waarom een jaarverslag laten maken?

Een ouderwets jaarverslag is een flink boek om door te nemen. Hier zit heel veel tekst in met nauwelijks visuele ondersteuning. Waardoor het lastig is om de aandacht van je doelgroep vast te houden. Hierdoor blijft informatie minder goed hangen en wordt het lastig om je toekomstplannen duidelijk te maken.

Met een jaarverslag van Cooler Media wordt jouw informatie aantrekkelijk en interessant gevisualiseerd. Hierdoor toon jij in een korte tijd de juiste informatie voor de juiste doelgroep. Waardoor ze je boodschap beter onthouden.

Wat zijn de mogelijkheden van een jaarverslag laten maken?

Elk doelgroep onthoud informatie op zijn eigen manier. Zo zal er ook een voorkeur zijn over hoe ze jouw jaarverslag het liefst willen zien. Bij Cooler Media bieden wij drie verschillende soorten jaarverslagen.

  • Animatie Jaarverslag: Jouw verslag in de vorm van een animatie? Leuk! Maak een animatie van jouw jaarcijfers en neem de kijker mee. Ideaal om ze binnen 3 minuten tijd de belangrijkste punten te laten weten van het afgelopen jaar.
  • Statisch Infographic: Tover jouw jaarverslag om in een uitgebreide infographic. Onze designers zorgen ervoor dat jouw informatie een bijpassende visuele ondersteuning krijgt. Daarnaast wordt de informatie zo gestructureerd dat het voor je doelgroep makkelijk te volgen is.
  • Interactief Infographic: Navigatie is key, helemaal als het om veel informatie gaat. Met een interactief jaarverslag zorgen wij ervoor dat de doelgroep eenvoudig de juiste informatie kan vinden. Ideaal als je een samenwerking hebt met meerdere partijen!

Kan ik mijn jaarverslag elk jaar eenvoudig laten aanpassen?

Ja, dat kan! Hier zorgen wij volledig voor. Waarschijnlijk is het niet nodig om een compleet nieuw jaarverslag te maken. Hierdoor kan de visualisatie grotendeels hetzelfde blijven. We zorgen ervoor dat de nieuwste informatie in het verslag staat. Zo kan het eenvoudig geüpdatet worden zonder een compleet nieuwe investering te doen. Voor het eenvoudig laten aanpassen kan je altijd contact opnemen met één van onze uitlegexperts.

Wat zijn de kosten van een jaarverslag laten maken?

De kosten voor het maken van een jaarverslag hangen af van een aantal factoren:

  • Stijl keuze: Wil je een maatwerk design? Dan zal er meer tijd zitten in het maken van het Visual Design. Hierdoor zal een maatwerk duurder zijn dan een huisstijl.
  • Omvang van het jaarverslag: Heb je veel te vertellen? Heel leuk! Maar dit betekent ook dat we het jaarverslag groter zullen moeten maken. Hierdoor zal er meer tijd zitten in het bouwen van het jaarverslag. Hoeveel je wilt vertellen zal daarom invloed hebben op de prijs.

Natuurlijk wil je een bedrag horen om te weten hoeveel het gaat kosten. Hiervoor kan je altijd vrijblijvend contact opnemen met één van onze uitlegexperts. Zei adviseren je bij het maken van de juiste keuzes en geven een realistisch prijsindicatie.

Wat is de doorlooptijd van een jaarverslag?

De tijdsduur voor het laten maken van een jaarverslag hangt af van welk soort jij nodig hebt. Hierbij hanteren wij de volgende tijden:

  • Statisch jaarverslag: 2 werkweken
  • Interactief jaarverslag: 6 werkweken
  • Animatie jaarverslag: 3 tot 6 werkweken

Heb jij een jaarverslag met spoed nodig? Geen probleem! Met ons efficiënte productieproces zorgen wij ervoor dat jouw verslag eerder klaar ligt. Hierbij is wel het verzoek dat je als klant snel met ons kan samenwerken. Jouw feedback is namelijk cruciaal voor het productieproces. Hierbij zal een vaste planning een cruciale rol hebben.

Hoe zit het met de hosting van interactieve jaarverslagen?

Een interactief jaarverslag wordt gemaakt op een geheel nieuw domein. Zo zijn wij er zeker van dat het ondersteund kan worden op de website. Voor het hosten hoef je geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat alles geregeld wordt rondom jouw nieuwe domein. Denk hierbij aan hosting, beveiliging en het vastleggen van een domeinnaam. De kosten van hosting zit voor 1 jaar bij de prijs inbegrepen. Zo heb jij geen onverwachte extra kosten.