Website bezoekers

Hoe video zorgt voor meer website bezoekers

Het gebruik van video’s kan zorgen voor wel 157% meer websitebezoekers vanuit zoekmachines. Het is dus belangrijk om video op een goede manier in te zetten. Hoe je meer website bezoekers krijgt? Wij geven 5 tips.

 1 | Gebruik video in advertenties

Slechts bij 0,2 tot 0,5 procent van de advertenties, die alleen uit tekst bestaan, wordt doorgeklikt. Dit percentage ligt een stuk hoger bij video advertenties. Dit is namelijk 1,84%. Gebruik wanneer mogelijk dus video in je advertentie voor meer website bezoekers. Wanneer je adverteert via social media kun je op alle platformen video toevoegen. Sinds kort is deze functie ook geïntroduceerd op LinkedIn. Lees meer over het inzetten van video op social media in dit artikel.

 2 | Uitlegvideo’s voor meer website bezoekers

Een video op je website zorgt ervoor dat websitebezoekers gemiddeld twee minuten langer blijven hangen. Uitlegvideo’s zijn daarbij heel geschikt om je product of service uit te leggen en je kennis over gerelateerde onderwerpen te delen. Geef bijvoorbeeld advies over veelgestelde vragen of bespreek een vaak voorkomend probleem. Hieronder vind je verschillende soorten video’s die je kunt inzetten:

 • Uitleganimaties
  Uitleganimaties kunnen uitstekend worden gebruikt om op een korte en krachtige manier niet-tastbare diensten, concepten of ideeën uit te leggen.
 • Uitlegfilms
  Met een uitlegfilm geef je snel een visuele indruk van een dienst, product of evenement. Het geeft een gezicht aan je bedrijf, zorgt voor sfeer en laat mensen je dienst of product ‘beleven’.
 • Infographics
  In een infographic combineer je cijfers en tekst waarmee je direct de aandacht van je publiek trekt. Je kunt hiermee veel informatie in korte tijd en met grote impact communiceren.
 • Video Strategie
  Bij video strategie worden video’s en animaties ingezet als online commercials. Hiermee kunnen we zorgen voor duizenden kijkers, hoge conversies en een sterke stijging in klantrendement.

3 | Genereer meer website bezoekers

Zoekmachines zoals Google houden van video’s. Ze houden zelfs zoveel van video’s, dat het plaatsen van een video op je website ervoor zorgt dat je hoger in de zoekresultaten terechtkomt. Hierbij is het belangrijk dat je voor jouw video het juiste platform kiest. Zo zijn Vimeo en YouTube platforms die hoog scoren in Google. Plaats je video ook op je eigen website(s) en social media kanalen voor nóg meer traffic. Om je een beetje op weg te helpen geven we je hieronder een aantal tips voor een goede ranking:

 • Gebruik relevante titels. Met het gebruik van relevante titels begrijpen kijkers waar de video over gaat. Daarnaast begrijpt het platform waarop je de video plaatst ook waar het over gaat. Hierdoor verbetert je plaats in de zoekresultaten.
 • Voeg de juiste zoekwoorden toe waarmee je een specifieke doelgroep aanspreekt.
 • Voeg ook het transcript van de video toe waardoor Google het aan de juiste personen kan laten zien.

4 | E-mail marketing

De kans dat een nieuwsbrief wordt geopend verhoogt met 19% wanneer deze een video bevat. De video zorgt er op zijn beurt voor dat er wordt doorgeklikt. Zorg er dus voor dat de video in je nieuwsbrief nuttig en interessant is voor de lezers, zodat ze doorklikken naar je website.

 

social media iconen

 5 | Call to action

Het plaatsen van alleen een video is niet genoeg. Wat wil je dat je bezoeker doet na het kijken van je video? Jouw product of dienst aanschaffen natuurlijk! Of op zijn minst zich verder verdiepen in jouw bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je in je video een duidelijke call to action verwerkt. Zo kun je hen bijvoorbeeld verwijzen naar je website of vragen om een reactie. Hieronder staan een aantal voorbeelden van effectieve call to actions:

 • Knoppen waar bezoekers op kunnen klikken: zoals knoppen om in te loggen, in te schrijven, of iets te bestellen. Het is belangrijk dat elementen zoals de achtergrond en eventuele andere tekst en afbeeldingen passen bij je call to action.
 • Creatieve call to action-zinnen: door het inzetten van tekst die lezers aanspreekt, zullen zij zich eerder geroepen voelen om door te klikken.
 • Meerdere calls to action: hierbij combineer je verschillende opties voor de bezoeker. Een voorbeeld is de knop om in te loggen met Facebook, of een andere knop om in te loggen met je e-mailadres. De gebruiker krijgt als het ware twee calls-to-action om uit te kiezen.

Het kiezen van de juiste call to action hangt samen met het doel van jouw video en de behoeften van jouw doelgroep. Jouw doelgroep wilt zich begrepen en gewaardeerd voelen. De juiste call-to-action laat jouw doelgroep zien dat jouw product of dienst hun leven een stuk makkelijker zou maken.

Aan de slag met het aantrekken van meer website bezoekers? Neem contact op met Cooler Media en we bedenken samen de beste strategie!

Tags: