ANIMATIE IN DE FINANCIËLE SECTOR

Financiële zaken visueel uitgelegd!

Het uitleggen van financiële diensten, starten met beleggen in vastgoed of toch maar eens aan de slag gaan met cryptocurrency. Voorbeelden van financiële zaken welke voor velen een zekere mate van complexe informatie bevatten. Deze complexe informatie vraagt om een duidelijke en toegankelijke uitleg. Of je doelgroep nu B2B of B2C, intern of extern is, animatie helpt je om kort en krachtig de juiste informatie te communiceren. Daarbij helpen wij je met Video Marketing om jouw boodschap onder de juiste doelgroep te verspreiden!

Scroll direct naar:

Aan de slag met video?
Neem vrijblijvend contact op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeelden van Animaties in de Financiële sector

Financiële diensten, jaarverslagen of een nieuwe ontwikkeling uitleggen? Gebruik animatie! Hieronder vind je een aantal coole voorbeelden.

Binnen de Financiële sector maakten wij video’s voor:

Wat zeggen onze klanten

Prinses Beatrix Spierfonds

Een ouderwets jaarverslag bevat veel informatie. Om dit scherp te kunnen vertellen moet je lang de aandacht vasthouden. Door middel van een animatie jaarverslag van Cooler Media toon je deze informatie op een toegankelijker manier. Zo hebben wij een animatie jaarverslag gemaakt voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Bekijk in deze video hoe ze de samenwerking hebben ervaren!

Zo helpen wij bedrijven in de Financiële sector

Bedenk

Wat is je boodschap? Vertel het aan ons en wij maken er een script van.

Vertel

Leg binnen 1 minuut jouw boodschap kort en duidelijk uit met animatie.

Verspreid

Bereik meer interesse, kennis en begrip binnen de financiële sector met jouw animatie.

ONS ANIMATIE PRODUCTIEPROCES

Stap voor stap voor je uitgelegd

Concept & Script

Door middel van een Magic Meeting veranderen wij jouw complexe boodschap in iets korts en duidelijk. Jij vertelt alles wat je weet over je ontwikkeling, idee en doelgroep. Door efficiënt relevante vragen te stellen, krijgen we precies scherp wat je wilt vertellen. Tijdens de meeting tekenen wij de eerste shots van het storyboard. Wanneer de meeting voorbij is, heb jij een eerste versie van je script.

Storyboard en Visual Design

Gedurende deze fase gaan we aan de slag met het ontwikkelen van de shots. Ook wordt het script verder uitgewerkt en bijgeschaafd voor een voice-over. Uiteindelijk hebben we een definitief design en een gesproken tekst. Door middel van een Visual Design zorgen we ervoor dat je alles overzichtelijk kunt zien. Bij elk shot staat een uitgebreide voice-over en beeldbeschrijving. Hierdoor krijg jij een concreet beeld van hoe je animatie er later uitziet. Pas wanneer jij dit document goedkeurt, beginnen we met de productie.

Productie

Met behulp van het Visual Design en de ingesproken voice-over zorgen we ervoor dat tijdens het productieproces jouw animatie tot leven komt! Een paar dagen na goedkeuring sturen wij de eerste versie op. De eerste versie bevat wel gesproken tekst, maar nog geen verdere geluidseffecten. Nadat we jouw reactie hierop binnen hebben, werken we aan de uiteindelijke animatie. Hierin worden overtuigende geluidseffecten toegevoegd aan je animatie. Wanneer je tevreden bent met de animatie, is de productiefase afgerond.

Verspreiding

Nu dat je een hele gave animatie hebt laten maken, hoef je niet elke keer opnieuw je concept, ontwikkeling of idee uit te leggen. Maar heb je ook nagedacht over hoe je de animatie gaat inzetten? Wil je een nieuwe groep mensen bereiken met je animatie? Of ga je het intern gebruiken? Ook hierbij schieten we je graag te hulp! Met ons Video Marketing pakket zorgen wij ervoor dat jouw animatie op geschikte online kanalen wordt verspreid onder het juiste publiek. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jouw animatie optimaal bekeken wordt.

Meer weten over animatie in de Financiële sector?

Jasper - Sales Consultant - Blockchain

Jasper Stevens

Senior Sales Consultant

Financiële Sector FAQ’s?

Waarom een animatie laten maken?

Wil jij een ingewikkeld onderwerp duidelijk uitleggen? Of wil je zakelijke informatie, zoals jaarverslagen, aantrekkelijker maken? Dat kan perfect met animatie. Het helpt je met het tastbaar maken van een niet-tastbaar onderwerp! Je publiek krijgt zo een beeld bij de informatie waardoor het vergeleken met tekst veel makkelijker te onthouden en te verwerken is. We zorgen ervoor dat jouw boodschap een daadwerkelijke vorm krijgt. Door middel van animatie komt jouw boodschap tot leven.

Daarnaast heeft animatie vergeleken met tekst nog veel meer voordelen. Iemand die een animatie ziet, onthoudt veel meer van de boodschap doordat hij er een beeld aan kan koppelen. Ook weet je met een animatie de aandacht langer vast te houden. Wist je dat de meeste mensen in de eerste 10 seconden van je video afhaken? Hierdoor is het ontzettend belangrijk dat je meteen indruk maakt, zodat mensen blijven kijken. Wij weten precies hoe we dit kunnen realiseren met je animatie en zorgen ervoor dat deze daadwerkelijk afgekeken wordt! Zo missen ze ook niet je call to action.

Wat is de gemiddelde productietijd voor een animatie?

De tijdsduur om een animatie te laten maken, hangt af van welke stijl je wilt hebben. Des te gedetailleerder animatie, des te langer het duurt om het te maken. Voor het laten maken van een animatie hanteren wij de volgende tijden:

 • Infographic animatie: 4 tot 6 werkdagen
 • Huisstijl animatie: 5 werkdagen
 • Maatwerk animatie: 10 werkdagen

Wat kost het om een animatie te laten maken?

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De tijdsduur van een animatie: een animatie van 60 seconden is meer werk dan een bumperadvertentie van 6 seconden. Daardoor zal de animatie een hogere prijs hebben.
 • Hoeveel detail zal er in de animatie zitten: wil jij een animatie van hoge kwaliteit, dan zal er meer in detail gewerkt moeten worden. Er komt dan ook meer animatie aan te pas, wat resulteert in een hogere prijs.
 • Het aantal karakters in een animatie: een karakter kost veel tijd en ervaring om te animeren. Hierdoor zal de animatie simpelweg ook meer kosten. Hoe meer karakters je wilt, hoe duurder de animatie wordt.

Bij Cooler Media hebben wij vaste prijzen voor vaste pakketten. Daarbij zijn de animaties altijd van hoge kwaliteit! Wil jij precies weten wat jouw animatie gaat kosten? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze uitleg experts.

Waarom een uitlegfilm laten maken?

Wil jij dat je doelgroep binnen de financiële sector je beter leert kennen? Dan is een uitlegfilm zeker de goede keuze! Financiële onderwerpen gaan vaak gepaard met keuzes op basis van vertrouwen. Door middel van film kunnen mensen als het ware een kijkje nemen in je organisatie. Hierbij krijgen ze een beter beeld van wie je als organisatie bent en wat voor mensen er werken. Dit versterkt het vertrouwen.

Daarnaast kan je met film nog veel meer vertellen, wil je een rapportage of aftermovie van een evenement? Dan is film zeker de goede keuze.

 

Wat is de gemiddelde productietijd voor een uitlegfilm?

De tijdsduur voor het laten maken van een uitlegfilm hangt af van welk filmpakket jij kiest. Wij hanteren hierbij de volgende tijden:

 • Smart film: 2 werkdagen
 • Bedrijfsfilm: 5 werkdagen
 • Commercial: 10 werkdagen

Heb je een film eerder nodig? Dat kan ook! Door middel van ons efficiënt productieproces zorgen wij ervoor dat jouw film op tijd klaar is. Hierbij vragen wij wel dat je als klant snel met ons kan communiceren. Voor de feedbackmomenten is het cruciaal dat wij voldoende input krijgen om snel door te kunnen. Hierbij is een gestructureerde planning cruciaal.

Wat kost het om een uitlegfilm te laten maken?

Hoeveel je uitlegfilm gaat kosten hangt af van welk pakket je nodig hebt.

 • Smart film: een basis uitlegfilm waarvoor een one man crew jouw verhaal vastlegt.
 • Bedrijfsfilm: hiervoor wordt een team samengesteld. Dit is kostbaarder dan een one man crew.
 • Commercial: dit is ons meest luxe pakket. Een uitgebreid team gaat aan de slag om jou een video te leveren van de hoogste kwaliteit.

Bij Cooler Media hebben wij vaste prijzen voor vaste pakketten. Daarbij zijn de video’s altijd van hoge kwaliteit! Wil jij precies weten wat jouw animatie of uitlegfilm kost? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze uitleg experts.