online video consumenten

Consumenten willen online video bij het doen van aankopen

De belangrijkheid en effectiviteit van online video bij het nemen van aankoopbeslissingen is aan het toenemen. Bijna driekwart van de consumenten koopt eerder een product of service wanneer ze een video kunnen zien die uitlegt hoe het werkt.

Dit is afkomstig uit een nieuw onderzoek van Animoto, dat uitzocht welke effecten online video heeft op consumentenbeslissingen en de relatie tussen klanten en kleine bedrijven.

Video is één van de beste en meeste overtuigende manieren om iets visueel te presenteren omdat het de mogelijkheid biedt om grote hoeveelheden informatie snel en beknopt te delen met een publiek. Vooral wanneer het gaat om een nieuwe service of een nieuw product.

Video’s zorgen er daarnaast voor dat bezoekers langer op je website blijven hangen. Wanneer je jouw eigen gezicht (of dat van een werknemer) in een video laat zien, zal een bezoeker je sneller vertrouwen. Daarnaast versterkt video je online aanwezigheid en heeft het een positief effect op je SEO inspanningen.

  • Uitlegvideo’s: 67
  • Product en service video’s: 64%
  • Humoristische video’s: 64%

De beste uitlegvideo’s zijn die video’s waarin een boodschap duidelijk en beknopt gepresenteerd wordt, en die tegelijkertijd grappig, vindingrijk en boeiend zijn. De ‘winnaars’ onder deze video’s hoeven niet met het hoogste budget gemaakt te zijn. Persoonlijkheid (en een beetje charme) zijn de dingen die het doen.

  • 94% van consumenten kijkt wekelijks een online video.
  • 76% van smartphone gebruikers kijkt minimaal één video per week op hun telefoon.
  • 40% van jongeren tussen de 18 en 24 jaar kijkt meer dan 10x per week naar online video’s.

Met de enorme toename in het aantal mensen dat video’s bekijkt op smartphones, is het belangrijk om je video’s te plaatsen op websites die hiervoor geoptimaliseerd zijn, zoals YouTube of Vimeo. En vanaf daar is het dan weer gemakkelijk om de video te plaatsen op je eigen productpagina.

Het uploaden van video’s naar YouTube betekent toegang tot een sociaal netwerk dat wint van Facebook, Twitter en Pinterest als we het hebben over gebruikersaandacht en behoud. Mensen spenderen per keer gemiddeld bijna 4 minuten op YouTube en bekijken dan 5,13 pagina’s.

  • 58% van consumenten vindt bedrijven die gebruik maken van video betrouwbaarder.
  • 71% van consumenten zegt dat video´s leiden tot een positiever beeld van een bedrijf.
Tags: