animation short

Animation short | Inspiration

Als je een serieuze of grappige animatie wilt kijken, kijk dan naar animation shorts. Animation shorts zijn korte animatiefilms die super veel vertellen over een bepaald onderwerp. Het kunnen hele kleurrijke animaties zijn met veel vloeiende bewegingen of juist zwart-wit en grauwe animaties die weer een heel donker verhaal vertellen. Bekijk hieronder de grappige, serieuze of mooie verhalen van de animation shorts.

Tend

Dit gaat over een verhaal tussen vader en dochter die in het bos wonen. Op een dag verandert plots de familie routine. Vader probeert het vuur aan te houden, maar vergeet wat belangrijk is: familie. Dit is een mooie animatie met mooie zachte kleuren omdat bijvoorbeeld de nacht niet zwart is maar paars.

The Elephent’s Garden

In deze animatie is goed te zien dat er altijd nog iets groter is. In deze video is gevaar er daar een van. Je kan dit vergelijken met het echte leven, er kan altijd wel iets gebeuren. Ook al is het een animatie waar je dat niet direct ziet, omdat alles er super vrolijk uit ziet. Toch wordt er door het gebruik van verschillende pasteltinten gevaar getoond.

Paper World

Niet alleen 2D animaties worden gebruikt voor animation shorts, ook 3d animatie wordt hiervoor gebruikt! Deze CGI animatie lijkt net een film in combinatie met animatie . Maar dit is allemaal met de computer gemaakt. Deze animation short is gemaakt voor het Wereld Natuur Fonds. De animatie is overladen met meer dan 5 awards.

Paranoia

Dit is een hele korte animatie die zich afspeelt in de trein. De combinatie van 2D en 3D animatie maakt het leuk om naar te kijken. Deze animatie refereert naar de Mumbai trein aanval. Zie jij waarom?

Tennessee

Deze bizarre animatie gaat over een vrouw die in de toekomst een dating app gebruikt. De animatie lijkt zelfs wel gemaakt te zijn in paint. Er zijn veel felle kleuren die door sommige als heftig worden ervaren.

Wil jij ook een animation short maken of gewoon meer te weten komen over short animation? Neem contact met ons op!

Tags: