Alles over adverteren met Instagram Reels

Een jaar na de introductie van de Instagram Reels introduceerde het platform in juni 2021 de Reels-advertenties. Instagram beschrijft deze advertentiefunctie als ‘de beste plek op Instagram om mensen te bereiken die je niet volgen’. Daar wilden wij meer van weten!

Wat zijn Instagram Reels?

Instagram Reels zijn het beste te vergelijken met TikToks. Het zijn verticale video’s van maximaal 30 seconden. Doordat je deze video’s eenvoudig kan bewerken in de Instagram is het een laagdrempelige manier om jezelf, jouw producten of merk te laten zien op het platform. Daarbij zijn Reels zeer geschikt voor het delen van:

  • How-to-video’s: laat zien hoe je een bouwpakket in elkaar zet, welke standen een keukenapparaat heeft of hoe je een app gebruikt.
  • Inspiratie video’s: laat zien hoe je verschillende kledingstukken combineert, hoe je een kamer sfeervol inricht of hoe je een gerecht klaarmaakt.
  • Informatieve video’s: leg het productieproces van een product uit of vertel de geschiedenis van een bedrijf. Mensen zijn dol op weetjes en behind-the-scenes!

Reels worden weergegeven in de Instagram Feed, in het tabblad Reels en in het tabblad Ontdekken (Explore). Wanneer iemand op een Reel klikt, kan diegene verticaal verder scrollen om nog meer Reels te bekijken. Door deze functie bereik je eenvoudig mensen die jouw account (nog) niet volgen. Het is een plek waar iedereen kan worden ontdekt.

Reels-advertenties

De Instagram Reels ads zijn verticaal en nemen het hele telefoonscherm in beslag, zoals bij ook Stories-advertenties. Net als de gewone Reels kunnen ook de Reels-advertenties maximaal 30 seconden duren. Instagram gebruikers kunnen de advertenties bekijken, delen, leuk vinden, opslaan en er opmerkingen bij plaatsen, zoals dat bij normale Reels ook gaat. Wel vermeldt Instagram boven aan de Reel-advertentie dat het om een gepromoot bericht gaat.

instagram reels ads

Voordelen van adverteren met Instagram Reels

Bepaal voordat je begint met adverteren op Instagram je doel(en). Reels-advertenties zijn geschikt voor de groei van je volgersaantal en het vergoten van je bereik en naamsbekendheid. Heb je andere doelen? Kijk dan eens naar de alle andere manieren om te adverteren op Instagram onderaan deze blog.

Een groot voordeel van Instagram Reels dat je de persoonlijkheid van je bedrijf of merk laat zien. Let er bij het maken en adverteren van Reels op dat de video’s die je deelt passen bij de ‘Reels-cultuur’. Reels zijn vaak creatief, leren de kijker iets nieuws of laten hen lachen. Daarnaast kan iedere Instagram gebruiker een Reel maken en uploaden.

Hoe zet je een Instagram Reels advertentie op?

Er zijn twee manieren om te adverteren met Reels op Instagram. Je kan een Reel die je eerder geplaatst hebt promoten of je kunt een nieuwe video uploaden als advertentie. Voor beide advertentie opties kun je de volgende stappen volgen:

  1. Klik op ‘Advertentietools’ om een advertentie aan te maken. Hier kan je kiezen om een bestaand bericht te promoten of om een nieuw bericht te plaatsen.
  2. Bepaal je doelstelling en kies het advertentiedoel wat hier bij past. Voorbeelden van advertentiedoelstellingen voor Reels zijn merkbekendheid, bereik, appinstallaties of conversies.
  3. Vul de opties voor budget en planning naar wens in.
  4. Nu kan je kiezen op welke plaatsen je wil adverteren. Instagram is onderdeel van Meta Platforms Inc., dus kan kiezen uit alle opties op Facebook, Messenger, Instagram en het Meta Audience Network. Wil je alleen adverteren met Reels? Klik dan op ‘Handmatige plaatsingen’ en vink ‘Instagram’ aan.
  5. Nu krijg je een overzicht te zien met alle advertentiemogelijkheden op Instagram. De Reels vind je terug onder het kopje ‘Verhalen’. Vink alle opties aan waar je je advertentie wil plaatsen.
  6. Koppel het juiste Instagram account aan de advertentie, upload de Reel video en start de advertentie!

Alle manieren om te adverteren via Instagram

Zijn de Reels-advertenties toch niet helemaal voor jou? Geen zorgen! Instagram biedt een tal van andere advertentiemogelijkheden die wellicht beter bij jou en je bedrijf passen.

All Instagram Ads

1.    Tijdlijn-advertenties

Is jouw doel een groter bereik, het verhogen van de naamsbekendheid, meer verkeer of meer appdownloads? Dan is adverteren in het Instagram overzicht een goede keus. Je adverteert met een foto, video of carrousel foto’s in de Instagram tijdlijn. Bijvoorbeeld een bericht dat je al eerder op je eigen profiel hebt gepost. Als je niet goed weet welk bericht je wil promoten, raadt Instagram je berichten aan die het naar verwachting goed zullen doen. Aan de advertentie zit een link naar keuze gekoppeld waar de Instagram gebruiker op kan klikken. Zo wordt diegene doorverwezen naar jouw website of downloadlink van een app.

2.    Stories-advertenties

Hoewel normale Instagram Stories na 24 uur verdwijnen, kun je Stories-advertenties zo lang weergeven als je wil. Stories-ads zijn voornamelijk geschikt voor het vergroten van bereik en de merkbekendheid. Daarnaast is het mogelijk een link aan de advertentie toe te voegen waardoor kijkers eenvoudig door kunnen klikken naar jouw website.

3.    Instagram Shopping

Bestaat jouw doel uit het behalen van conversies, verkopen en meer winkelverkeer? Dan is Instagram Shopping iets voor jou! Met deze advertentiemogelijkheid maakt Instagram het voor consumenten mogelijk om direct in de app een aankoopt te doen. Als merk kun je eenvoudig je producten uitlichten met foto’s en video’s. Die doe je door een ‘winkel’ toe te voegen aan je Instagram bedrijfsprofiel. Het voordeel voor bedrijven is dat je direct in contact staat met je (potentiële) klanten. Daarnaast kun je tags met jouw producten toevoegen aan alle content die je plaatst, zodat mensen eenvoudig door kunnen klikken voor meer informatie.

Meer weten over het gebruik van Instagram als marketing tool? Bekijk dan ook onze How to guide: Instagram marketing.

Julie van Rooij - Cooler Media

Julie van Rooij - Online Marketer

Christian de Waard - Cooler Media

Christian de Waard - Video Consultant

Helen Berger - Cooler Media

Helen Berger - Creative Producer

Daniel Visscher - Cooler Media

Daniël Visscher - Art Director

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je aan vraag, opmerking of idee? Laat je bericht achter en we komen binnen een uurtje bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan