2017: Het jaar van de Video Marketing

2017: Het jaar van de Video Marketing

Dat online video opkomend is, daar kunnen we niet meer omheen. Vloggers zijn de nieuwe popsterren, iedereen weet inmiddels wat ‘viral gaan’ betekent en websites worden massaal versimpeld en verduidelijkt dankzij video. Onderzoek van de State of the Media 2017 toont aan dat 2017 hét jaar van de video marketing wordt. Wil je weten waarom? Lees het hier!

Voor we je uitleggen waarom 2017 hét jaar van de video marketing wordt, geven we je eerst nog snel wat leuke feitjes.

  1. 74% van al het webverkeer bestaat in 2017 uit online video. Experts suggereren zelfs dat in de komende vijf jaar tekst zal verdwijnen op Facebook en alleen nog maar video content geplaatst zal worden.
  2. Er wordt in 1 maand meer online video content geüpload op het internet, dan in 30 jaar is gepubliceerd voor TV.
  3. 93% van de online marketeers zal in 2017 online video inzetten voor verschillende communicatiedoeleinden.
  4. Dat 95% van de mensen tussen de 16 en 34 jaar online video’s kijkt, zal je misschien niet verbazen. Maar wist je dat 80% van de mensen tussen de 50 en 60 dit ook doet? Met video bereik je dus een grote doelgroep!

cooler media video marketing

Zoals onderzoek van de State of the Media 2017 aantoont, wordt 2017 hét jaar van de video. Naast Big Data zal er dit jaar het meest geïnvesteerd worden in Online Video. Maar hoe komt dit?

MOBIEL BEREIK

Een van de oorzaken dat video zo populair geworden is, is de beschikbaarheid van het 4G netwerk. Dit zorgt ervoor dat 6 van de 10 smartphone gebruikers online video kijkt onderweg. Video is namelijk de ideale manier om informatie snel, inzichtelijk en duidelijk over te brengen en op je smartphone kan je dit op elk moment bekijken. Dat is dan ook de reden dat het afgelopen jaar de online videoconsumptie op mobiele telefoons met 19.8% is toegenomen.

VIDEO VERHOOGT DE CLICK-THROUGH-RATE MET 200 – 300 PROCENT

Videosmart plaatst video marketing op de eerste plaats in de ranglijst van de grootste marketing trends in 2017. Waarom? Omdat is aangetoond dat wanneer je een video in je nieuwsbrief verwerkt, lezers 2 tot 3 keer vaker doorklikken naar je website wanneer ze weten dat ze een video te zien krijgen. En meer bezoekers op onze website, dat willen we toch allemaal?

SNELST GROEIENDE FORMAT BINNEN DISPLAY ADVERTISING

statistieken groei video marketing

Er wordt ook steeds meer geadverteerd met online video binnen het Display Netwerk van Google. Zo heeft Deloitte recent een rapport gepubliceerd, waarin te zien is dat online video het snelst groeiende format is sinds 2013. Zo had het format begin 2016 een omzetgroei van 55% t.o.v. een omzetgroei van 27% het voorgaande jaar.

Zoals je ziet is video marketing om verschillende redenen dé manier om je boodschap in 2017 over te brengen aan je doelgroep. Laten we eerlijk zijn, zo verrassend is het misschien helemaal niet. Kijk jij ook niet liever een video dan dat je een lange tekst leest? Oeps, ik denk dat de volgende blog een vlog moet worden…

Tags: